Casa de avocatura Danila Petre si Asociatii, clasata pe locul opt, dupa cifra de afaceri, in topul caselor de avocatura din Romania, vizeaza pentru acest an extinderea activitatii de consultanta pe doua noi domenii: energia verde si agricultura, a anuntat societatea.
Daca in 2010 Danila Petre si Asociatii a pus accentul pe insolvente si criminal business law (dreptul comercial penal), anul acesta, cei trei parteneri prevad o revitalizare a economiei romanesti pe cele doua domenii mai sus mentionate.

„Credem ca in anul 2011 vor aparea noi domenii de interes, cum ar fi agricultura si energia verde. Intentionam sa cream un departament specializat pe agricultura si totodata sa dezvoltam departamentul de energie“, a comentat Luminita Danila (foto), partener Danila Petre si Asociatii.

Asociatii sunt de parere ca si celelalte domenii precum insolventa, criminal business law sau litigiile, vor avea cautare in anul 2011, insa nu acestea vor mai fi motorul de crestere pentru piata de avocatura. Piata de achizitii si fuziuni se va dezmorti treptat, fiind in stransa corelatie cu increderea investitorilor in piata romaneasca si iesirea din criza economica.

“In 2010 estimam piata de avocatura din Romania la o valoare de 180 milioane de euro, cam la acelasi nivel cu 2009 si in scadere cu 20 % fata de 2008”, a comentat Cristian Petre, partener Danila Petre si Asociatii.

“Daca in 2010 onorariile solicitate de avocati au scazut fata de anul precedent cu aproximativ 30-40%, casa noastra de avocatura si le-a diminuat cu aproximativ 25-28%, insa chiar si aºa am inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 40% comparativ cu anul trecut, crestere bazata pe extinderea Danila Petre si Asociatii pe domeniul de consultanta fiscala si recuperare creante”, a completat Luminita Danila.

Pentru Danila Petre si Asociatii cea mai semnificativa tranzactie a anului 2010, din punct de vedere al valorii, a fost intrarea grupului NaanDanJain pe piata din Romania. Cel de-al doilea domeniu care a adus cresteri pentru Danila Petre si Asociatii a fost cel al litigiilor, unde casa de avocatura estimaza ca a fost implicata in proiecte cu o valoare de aproximativ 52-53 milioane de euro. Pentru anul 2011, Danila Petre si Asociatii si-a facut doua scenarii: cel mai optimist ar fi sa isi dubleze cifra de afaceri, iar cel mai pesimist ar fi ca cifra de afaceri sa ramana la acelasi nivel cu anul 2010, in functie de conjuncturile economice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri