Enel Green Power, divizia de energie regenerabila a companiei italiene de utilitati Enel, a pus in functiune saptamana aceasta un parc eolian de 30 MW, situat langa Tulcea, in nordul Dobrogei.
Noul parc eolian se alatura celui inaugurat in decembrie anul trecut, la Agighiol, astfel incat cumulat Enel va ajunge la un total de 64 MW capacitate eoliana instalata pe teritoriul Romaniei.

Capacitatea totala de 30 MW va fi generata de 15 turbine eoliene Gamesa, fiecare de cate 2 MW. Productia anuala este estimata de oficialii Enel Green Power la circa 85,5 milioane KWh si va putea acoperi nevoia de electricitate a 29.000 de gospodarii, evitand emisia in atmosfera a circa 48.000 tone de CO2, in fiecare an.

"Cu o capacitate totala instalata de 64 MW, cele doua parcuri eoliene vor genera peste 180 milioane KWh anual, acoperind necesarul de energie al 64.000 de gospodarii si evitand emisia in atmosfera a circa 120.000 tone de dioxid de carbon", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

"Cu parcul eolian Salbatica (numele noului parc eolian - n. red.) ne dublam, in interval de o luna, productia de energie eoliana in Romania, o calatorie inceputa in luna decembrie a anului trecut prin inaugurarea centralei Agighiol”, a declarat directorul general executiv al Enel Green Power, Francesco Starace.

Oficialul Enel Green Power a mai precizat ca generarea de energie in Romania va continua sa se extinda rapid in urmatorii ani pe fondul "numeroaselor proiecte ce vor fi implementate in curand".

Dintre sursele regenerabile, energia eoliana este cea mai promitatoare tehnologie de generare a electricitatii din Romania. De fapt, conform estimarilor, capacitatea eoliana instalata in Romania va atinge 600 MW pana la finele anului 2010, de la 14 MW la finele lui 2009, si un total de 3.600 MW pana in 2015, potrivit estimarilor Enel.

Grupul Enel, prezent in Romania din 2005, este in acest moment cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice, cu 5.000 angajati si o retea de 93.000 kilometri, deservind circa 2,6 milioane de clienti.

Citeste si:

Enel va construi un parc eolian de 140 MW in judetul Tulcea (7 iulie 2010)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri