Casa de avocatura Danila Petre si Asociatii (DPA) isi extinde activitatea de consultanta pe piata din Republica Moldova, prin intermediul unui parteneriat incheiat cu societatea civila locala de avocati Hanganu Tanase si Asociatii.
“Primul lucru pe care il cautam cand vrem sa mergem intr-o tara straina este sa ne gasim parteneri de incredere. Doar in cazul in care acest lucru nu este posibil facem mutarea singuri asa cum am facut in Bulgaria. In Republica Moldova insa am reusit sa gasim oamenii potriviti”, a declarat Cristian Petre, partener DPA.

Parteneriatul celor doua case de avocatura consta in acordarea unei exclusivitati pe teritoriul celeilalte tari.

“Au existat si alte case de avocatura din Romania care ne-au solicitat parteneriatul, insa cu DPA am simtit ca exista o similaritate in conceptul de abordare si dezvoltare. Avem chiar aproximativ aceleasi departamente de criminal business law si de litigation”, a spus Janeta Hanganu (foto) partener Hanganu Tanase si Asociatii.

Hanganu Tanase si Partenerii este prima societate de avocatura infiintata din Republica Moldova si are sase avocati permanenti si trei parteneri. Piata de avocatura din Repulica Moldova este estimata la aproximativ 30 de milioane de euro, potrivit Janetei Hanganu, fiind dominata de avocati individuali si cateva birouri asociati de avocati.

“Am ales Republica Moldova pentru ca este o tara cu o mare deschidere catre investitii, o poarta atat catre vest cat si catre est. Este importana directia clara pe care guvernul si alianta pro-europeana din Republica Moldova o are catre Europa. Avem in vedere atat tipuri de proiecte investitionale cat si de armonizare a legislatiei guvernamentale”, mai spune Cristian Petre.

Casa de avocatura DPA are deja doi clienti pe care ii consilieaza in vederea mutarii si se asteapta ca pana la sfarsitul acestui an sa incheie contracte cu inca 10.

“Republica Moldova va aduce casei noastre de avocatura cca 10% crestere la CA pana la sfarsitul anului. Insa atunci cand pasesti intr-o tara noua nu cauti un profit imediat ci important este sa iti gasesti parteneri pe care sa te poti baza. Noi am semnat un parteneriat de durata care ne va aduce in termen mediu rezultate bune”, adauga Cristian Petre.

Casa de avocatura Danila, Petre si Asociatii a decis, de asemenea, anul trecut, sa se extinda pe piata de consultanta fiscala printr-o unitate deschisa la sud de Dunare, in Bulgaria, in urma unei investitii de aproximativ 25.000 de euro.

In Republica Moldova isi mai desfasoara activitatea alte trei case romanesti de avocatura. Astfel, Tuca Zbarcea si Asociatii, Musat si Asociatii au ales parteneriate cu Turcan si Turcan, respectiv Popa si Asociatii, iar casa de avocatura Bostina si Asociatii a anuntat recent ca a redeschis biroul de la Chisinau.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri