Piata de avocatura din Romania s-a ridicat anul trecut la 160 milioane de euro, potrivit casei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, nivel similar cu cel din 2009.
„Anul 2010 a adus mai degraba o asezare a pietei pe noile coordonate impuse de criza, decat o consolidare, si am in vedere inclusiv lansarea de noi servicii, expansiunea unor firme de avocatura in teritoriu si peste granite”, a declarat, pentru wall-street.ro, Gabriel Zbarcea (foto), managing partner al casei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii.

Indiferent de evolutia mediului economic, societatile civile de avocatura sunt primele care iau contact cu investitorii si oportunitatile de afaceri si, in aceasi masura, au resimtit efectele recesiunii economice pe piata locala. "Probabil ca in 2010 piata avocaturii de business nu a depasit 160-170 milioane de euro", spune Zbarcea.

Cu privire la evolutia proiectelor aflate in derulare, avocatii de la Tuca Zbarcea se arata optimisti pentru 2011, multe dintre acestea situandu-se in diferite etape ale procesului de solutionare.

„Avem insa in derulare si cauze extrem de complexe, a caror miza imediata nu este una de natura financiara, dar de a caror solutionare favorabila depind investitii de amploare, cu beneficii directe in economie”, spune Gabriel Zbarcea.

Avocatii considera certa aparitia unor noi domenii de interes, cum ar fi agricultura, energia verde si, de asemenea, in functie de evolutia economiei in ansamblu, estimeaza ca vor fi in continuare solicitati in domenii precum insolventa, dreptul afacerilor si litigii.

"Litigiile, restructurarile si reorganizarile, insolventa vor ramane in linia intai. La fel si proiectele in energie si consultanta fiscala. Din urma vin puternic dreptul muncii, fuziunile si achizitiile, finantarile, dreptul concurentei, imobiliarele si constructiile, precum si consultanta in materie de fonduri structurale", afirma Gabriel Zbarcea, managing partner al casei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii.

El mentioneaza ca anul trecut casa de avocatura pe care o reprezinta a efectuat nu mai putin de 11 promovari interne, dintre care 6 au fost la statut de partener, preluand si alti avocati si personal administrativ. In prezent, Tuca Zbarcea & Asociatii vizeaza extinderea sediului, ceea ce presupune noi investitii. "Investitiile acestea contribuie la dezvoltarea durabila a firmei si la cresterea business-ului, la mentinerea unui climat sanatos si a unei relatii echitabile cu partenerii si membrii echipei noastre".

In ceea ce priveste personalul, volumul tot mai mare de munca si necesitatea consolidarii echipei s-au aflat printre principalele motive pentru care, societatile de profil au cautat sa atraga atat tineri aflati la inceput de drum, cat si persoane cu experienta, spun avocatii. "Numai in decembrie trecut ni s-au alaturat 3 avocati printre care si un fost partener, iar in ianuarie alti 5 avocati au inceput activitatea la noi. Pe termen scurt, vizam recrutarea a minim 5-6 avocati in departamente precum drept societar / comercial, litigii si arbitraje, achizitii publice, dreptul muncii", a incheiat Gabriel Zbarcea.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri