Banca de celule stem Cord Blood Center (CBC) estimeaza pentru acest an afaceri in crestere cu 25%, la cinci milioane de euro, evolutie sustinuta de cresterea numarului de clienti, a declarat Adina Scaringi, directorul de marketing al companiei, scrie Mediafax.
Afacerile companiei au crescut in 2010 cu 5%, la patru milioane de euro.

"A crescut gradul de constientizare asupra beneficiilor aduse de acest serviciu medical. Parintii au inteles ca recoltarea de sange placentar este o asigurare asupra sanatatii copiilor si acest lucru va conduce si la o crestere a cifrei noastre de afaceri", a explicat Scaringi.

CBC a deschis la Cluj, in iulie 2008, prima banca privata de celule stem si primul laborator pentru procesarea sangelui prelevat din cordonul ombilical al gravidei.

In 2009, compania a investit 1,5 milioane euro pentru deschiderea unui laborator si a unei bancii de sange placentar in Bucuresti. De asemenea, Cord Blood Center a construit in 2009 un nou spatiu de stocare la Cluj.

CBC a primit in luna iunie a anului trecut prima solicitare de eliberare a unei grefe de sange placentar in cazul unui copil bolnav de talasemie.
O recoltare de celule stem costa la Cord Blood Center 3.270 de lei, iar taxa de depozitare este de 140 de lei pe an, potrivit datelor CBC.

"In pofida contextului economic, ne-am asumat cresterea TVA-ului si nu am modificat tarifele. Este o politica a companiei, aceea de a pastra pe cat posibil tarifele. Mai mult, am realizat numeroase proiecte care vizeaza plata esalonata, un proiect realizat in colaborare cu o banca si care are in vedere obtinerea unui credit in conditii speciale, pentru cresterea accesibilitatii tinerelor cupluri care vor sa apeleze la recoltarea de sange placentar", a adaugat Scaringi.

Reprezentantul companiei a precizat ca din 2006, cand a fost realizata prima recoltare de sange placentar, au fost deserviti 45.000 de clienti.
Valoarea pietei serviciilor medicale, care vizeaza depozitarea celulelor stem, se ridica la aproximativ cinci milioane de euro, potrivit estimarilor Cord Blood Center.

Adina Scaringi a adaugat ca se asteapta la un avans al pietei de profil cu aproximativ 10%, pe fondul cresterii numarului de clienti.
"Incepand cu anul 2009, piata celulelor stem a devenit mai dinamica. Daca in 2009 piata era formata din cinci firme care ofereau acest gen de servicii, in 2010 numarul acestora a urcat la peste 10. (...) Consideram ca piata va inregistra o crestere cu aproximativ 10%, in ciuda factorilor economici deloc optimisti care au afectat toate domeniile in ultimii doi ani", a mai spus Scaringi.

Principalii concurenti ai Cord Blood Center sunt Biogenis si Stem-Health Unirea, detinuta de Centrul Medical Unirea si grupul elen Hygeia.

Cord Blood Center, companii infiintata in anul 2004, a fost prima companie autorizata in Romania sa ofere servicii de "family banking" de sange placentar. Compania, care numara in prezent aproximativ 100 de specialisti, este controlata in proportie de 95% de firma slovaca Cord Blood Center, restul de 5% fiind detinut de cetateanul slovac Zohdy Hamid.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri