Petrom, cel mai mare producator de petrol si gaze din Europa de Sud Est are un nou Director al Diviziei de Rafinare si Produse Petrochimice, in persoana domnului Jeffrey Rinker, incepand cu luna ianuarie a acestui an. Totodata, dl. Rinker este membru al Comitetului Executiv al Petrom si succesorul domnului Florian Constantinescu, care va deveni Secretar General Rafinarii si Petrochimie in cadrul Petrom si va fi implicat indeaproape in gestionarea operatiunilor de rafinare. Prin angajarea domnului Rinker, Petrom va beneficia de experienta unui specialist in domeniu care va contribui la atingerea unor performante ridicate in activitatea de rafinare.

Jeffrey Rinker, Director al Diviziei de Rafinare si Produse Petrochimice a Petrom, afirma: Industria romaneasca de petrol are o lunga si importanta istorie si imi face placere sa am ocazia sa particip la aceasta traditie, odata cu dezvoltarea Petrom intr-o companie de rafinare la standarde internationale Astept cu nerabdare sa imi folosesc experienta din domeniu pentru ca Divizia de Rafinare si Produse Petrochimice a Petrom sa se dezvolte si sa devina mai moderna si mai competitiva. Doresc, de asemenea, sa ii multumesc domnului Florian Constantinescu pentru faptul ca a parcurs etape importante si a contribuit la dezvoltarea activitatii in anul ce a urmat privatizarii Petrom.

Jeffrey Rinker a absolvit Facultatea de Inginerie Chimica si lucreaza in industria produselor petroliere si chimice de 16 ani. Inainte de a lucra in Petrom, a detinut diverse pozitii de conducere in domeniul tehnic si comercial in cadrul BP (fosta companie British Petroleum) in Statele Unite si Marea Britanie. La sfarsitul anilor 90 a coordonat activitatea globala a BP de catalizator pentru acrilonitril. Incepand din 1999 a fost responsabil pentru lansarea programului BP de combustibil pe baza de hidrogen si, intre anii 2000 2001 a fost Presedintele Asociatiei Nationale a Hidrogenului, o organizatie industriala non-profit cu sediul in Washington DC. Ulterior, domnul Rinker a detinut o pozitie executiva la sediul central corporativ al BP in Londra.

Cea mai recenta pozitie detinuta de domnul Rinker a fost aceea de Director Comercial pentru rafinaria Toledo a BP, cu o capacitate de 160.000 barili / zi (8 milioane de tone pe an) din zona centrala si de vest a SUA.


Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, precum si Comercializare. Petrom are rezerve de petrol si gaze estimate la 1 miliard barili echivalent petrol, o capacitate de rafinare de 8 milioane tone si circa 600 statii de distributie carburanti. In anul 2004 veniturile din vanzari ale Petrom au fost de 2.143 milioane Euro, EBITDA (Venituri Inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) a fost de 28 milioane Euro. Incepand cu decembrie 2004, OMV, grupul lider in industria de petrol si gaze din Europa centrala detine 51% din actiunile Petrom. OMV activeaza in domeniile Rafinare si Marketing, Explorare si Productie, Distributie gaze precum si Produse Chimice in 27 de tari pe cinci continente. Statul Roman detine 40,74% din actiunile Petrom, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03% iar 6,23% apartin actionarilor minoritari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri