Vezi care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Se scumpesc creditele, anunta Ziarul Financiar. Creditele in euro, care reprezinta aproape doua treimi din finantarile acordate de banci companiilor si populatiei, se vor scumpi pe masura ce Banca Centrala Europeana va majora dobanda-cheie pentru a raspunde presiunilor inflationiste aduse de scumpirea exploziva a petrolului.

Poate fi scaderea somajului un motiv real de optimism? Cele mai recente date, din ianuarie 2011, arata ca in Romania sunt 615 mii de someri, cu 126 de mii mai putini decat in aceeasi luna din 2010, potrivit Capital. Cu toate ca statisticile privind somajul dau, aparent, motive de optimism, datele privind angajarile nu confirma o revenire a pietei muncii.

Canada trebuie sa spuna cand scoate vizele pentru romani si bulgari, avertizeaza eurodeputatii, citati de Adevarul. Parlamentul European (PE) a adoptat luni o declaratie prin care critica dur Comisia Europeana pentru ca tolereaza situatia impunerii de vize cetatenilor cehi de catre Canada precum si "alte incalcari ale principiului reciprocitatii vizelor" prin mentinerea vizelor pentru romani si bulgari.

Petrom a scumpit din nou carburantii, se arata in ziarul Gandul. Compania OMV Petrom a scumpit carburantii cu 9 bani/litru. Astfel, cel mai ieftinsortiment de benzina (Premium fara plumb 95) costa 5,16 lei/litru, iar cel mai scump (OMV Carrera 100), 5,96 lei/litru.

Doar 7 institutii de credit din 42 isi asuma deschis riscurile in finantarea agriculturii. Cu o pondere anul trecut de numai 6% din Produsul Intern Brut (PIB), agricultura reprezinta un segment de nisa pentru finantarea bancara, in acest sector activand cu precadere bancile mari precum BCR, BRD, CEC Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, scrie Financiarul.

Preturile scazute ale terenurilor din Romania atrag tot mai multi oameni de afaceri straini, iar cele mai cautate sunt terenurile arabile si padurile. Cei mai multi straini care se intereseaza de astfel de proprietati in Romania sunt austriecii si italienii sau fondurile de investitii din aceste tari, informeaza Evenimentul Zilei.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri