Ministrul Agriculturii Valeriu Tabara a declarat ca institutia pe care o conduce ar putea suporta cresterile de pret din ultima perioada la motorina folosita in agricultura, daca va fi obtinut avizul Comisiei Europeane, scrie Mediafax.
Statul suporta o parte din acciza la motorina, insa ministrul Tabara crede ca agricultorii au nevoie de un sprijin suplimentar.

"Plusul de crestere la combustibili este de 30-35%. Noi vrem sa acoperim aceste cresteri de pret, dar orice modificare trebuie notificata la Comisia Europeana", a spus Tabara.

Ministrul a aratat ca majorarea preturilor la combustibili este un factor important al cresterii preturilor in agricultura.

"Noi n-am produs inca nimic la actualul cost al motorinei. Abia acum ne putem problema", a afirmat ministrul.

El a vorbit si de calculele care se fac in minister privind viitoarea rectificare bugetara, reprezentantii institutiei sperand sa obtina bani in plus.
"Ne gandim foarte mult si la un pachet de sprijin pentru irigatii, unde sa asiguram macar plata energiei", a incheiat ministrul.

De la inceputul anului, companiile petroliere au scumpit carburantii de sase ori, iar preturile au urcat cu 3-4%. Carburantii s-au scumpit anul trecut cu peste 15%, dupa ce in 2009 pretul a avansat cu 13%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri