Presedintele Comisiei de buget finante din Senat, Ovidiu Marian (PDL), a transmis conducerii forului, ca in urma analizei Raportului de activitate a Curtii de Conturi s-a constatat ca aceasta institutie se confrunta cu deficiente "majore" in activitate.
In documentul inaintat Biroului Permanent se arata ca aceasta institutie nu s-a implicat in controlul postprivatizare la companiile de energie electrica si gaze.

Membrii Comisiei au constatat neimplicarea Curtii in controlul cheltuielilor de detasare a fostilor prefecti care au fost numiti inspectori guvernamentali, se precizeaza in adresa inaintata conducerii Senatului de Ovidiu Marian.

Potrivit, membrii Comisiei au analizat, in 22 februarie, Raportul de activitate al Curtii de Conturi pentru anul 2010 , intr-o sedinta la care a fost invitata conducerea acestei institutii, inclusiv presedintele Curtii, Nicolae Vacaroiu.

Ovidiu Marian arata ca, in urma discutiilor, a rezultat ca institutia se confrunta cu dificultati si are o serie de deficiente "majore" in activitate.

In adresa Comisiei pentru buget se mai mentioneaza ca institutia condusa de Vacaroiu nu are posibilitatea de a face control operativ, ci numai actiuni de control ulterior, dupa incheierea exercitiului financiar, "avand in vedere faptul ca exista doua milioane de entitati care intra in contact cu banul public, beneficiaza de subventii, au in concesiune bunuri de stat ori primesc fonduri de post-aderare de la Uniunea Europeana".

"De asemenea, o problema importanta o constituie numarul mare de dosare pe rolul instantei, care presupune organizarea unui departament juridic si suportarea unor cheltuieli de judecata", se mai precizeaza in documentul citat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri