Europarlamentarul Adrian Severin a declarat ca a cerut presedintelui PE sa ia in calcul "masuri penale" fata de ziaristii de la Sunday Times si ca discuta cu firme de avocatura pentru deschiderea unei actiunii de defaimare in Marea Britanie.
"Mi s-a oferit un contract de consultanta, ca membru in consiliul de experti internationali ai acestei firme, Tyler Jones, firma falsa, dupa cum s-a demonstrat ", a declarat, potrivit Mediafax, europarlamentarul.

El a spus ca acest contract presupunea ca el sa dea consultatii in cadrul sedintelor de birou, in legatura cu proceduri parlamentare si proceduri europene, astfel incat, pe baza opiniilor si sfaturilor date, firma sa-si poata stabili politici generale.

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a sustinut, duminica, pe blogul personal, ca a fost mentionat in articolul din Sunday Times "fara nici o vina", ci doar pentru ca era raportor al PPE pentru modificarea Directivei europene cu privire la fondurile de garantare a depozitelor.

"Am ajuns sa fiu mentionat in acest scandal fara sa am nici cea mai mica vina si fara sa fie necesar a-mi face vreun proces de constiinta. Calitatea in care am fost mentionat in articol este aceea de raportor al PPE pentru acest raport", scrie Bodu, pe blog.

El povesteste ca in calitate de raportor al PPE a avut o prima intalnire cu raportorul principal al Comisiei pentru Afaceri Juridice (bulgarul Dimitar Stoyanov) in decembrie 2010, cand a discutat "despre necesitatea modificarii termenului de o saptamana de plata a compensatiilor de catre un fond de garantare a depozitelor catre deponentii unei banci aflate in faliment".

Monica Macovei cere demisia lui Severin din PE si cercetarea sa de DNA

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a cerut, duminica, demisia lui Adrian Severin din Parlamentul European si cercetarea sa de DNA, conform legii romane.

"Cer demisia imediata a lui Adrian Severin din Parlamentul European. Daca nu isi da demisia, astept ca Victor Ponta si conducerea PSD sa il excluda din partid si sa-si ceara iertare pentru faptele acestuia. Fiind cetatean roman, Adrian Severin se supune legii penale romane. Directia Nationala Anticoruptie trebuie sa declanseze cercetarea penala in legatura cu acuzatiile de coruptie relatate de «The Sunday Times»", se spune intr-un comunicat al europarlamentarului PDL, fost ministru al Justitiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri