Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) in parteneriat cu Biroul de Integrare Europeana din cadrul Guvernului Republicii Serbia lanseaza al doilea apel pentru propuneri de proiecte, finantate de UE cu 15,3 milioane euro, in cadrul unui program de cooperare intre cele doua state.
Proiectele vor fi finantate din Instrumentul de Asistenta pentru Preaderare (IPA), in cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania - Republica Serbia. Termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 27 iunie 2011, se arata intr-un comunicat al ministerului Dezvoltarii, potrivit Mediafax.

Potentialii beneficiari (autoritati publice, organizatii/entitati non-profit, organizatii non-guvernamentale, operatori din sectorul public) pot solicita finantare pentru dezvoltare economica si sociala, mediu si pregatire pentru situatii de urgenta si promovarea schimburilor intre comunitati.
"Aplicantii trebuie sa indeplineasca criteriile stabilite prin Ghidurile solicitantului si sa demonstreaze un angajament clar fata de conceptul de cooperare transfrontaliera", se mentioneaza in comunicat.

Sumele acordate proiectelor se situeaza intre minimum 30.000 euro si maxim doua milioane euro, contributia Uniunii Europene fiind de maximum 85% din cheltuielile eligibile. Sumele corespunzatoare co-finantarii pentru beneficiarii romani vor proveni de la bugetul de stat al Romaniei in proportie de 13% si din contributia proprie a beneficiarilor (2%).

Partenerii lideri de proiect, romani sau sarbi, pot primi plati in avans din fondurile IPA in proportie de maximum 15% din valoarea contractului de finantare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri