Bugetul general consolidat a inregistrat in primele doua luni un deficit de 2,34 miliarde de lei, reprezentand 0,43% din PIB, mai putin de jumatate comparativ cu ponderea de 1,1% din PIB din perioada similara a anului trecut, potrivit datelor MFP, preluate de Mediafax.
Deficitul bugetului general consolidat a fost in primele doua luni ale acestui an cu 59,8%, respectiv cu 3,47 miliarde de lei, mai mic decat valoarea raportata pentru perioada similara din 2009, in conditiile in care veniturile totale au urcat cu 8,3%, iar cheltuielile s-au redus cu 4,4%.

Veniturile bugetului general consolidat au insumat in primele doua luni 27,45 miliarde de lei (5% din PIB), iar cheltuielile au fost de 29,79 miliarde de lei (5,5% din PIB).

Cresterea veniturilor a fost sustinuta de majorarea incasarilor din TVA cu 33,5%, la 7,2 miliarde de lei, in conditiile majorarii taxei de la 19% la 24%, dar si de dublarea sumelor primite de la UE in contul platilor efectuate si prefinantate, la 573,7 milioane de lei.

Veniturile din accize au crescut in primele doua luni fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu 12,9%, la 2,5 miliarde de lei, in timp ce incasarile din impozitul pe profit, salarii, venit si castiguri din capital au scazut cu 12,2%, la 4,65 miliarde de lei. Pe componente, veniturile din impozitul pe profit s-au redus cu 16,7%, la 1,7 miliarde de lei, iar cele din impozitul pe salarii si venit s-au diminuat cu 6%, la 2,8 miliarde de lei.

In ceea ce priveste cheltuielile, se remarca majorarea costurilor cu dobanzile cu 35,6%, la 933,3 milioane de lei, concomitent cu scaderea cheltuielilor de personal cu 22,5%, la 6,2 miliarde de lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri