Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, la Targoviste, ca "prima preocupare" a guvernantilor ramane cheltuirea fondurilor europene, precizand ca procentul absorbtiei acestor fonduri, la nivel national, nu este "foarte bun", informeaza Mediafax.
"Spuneam acum aproape un an de zile ca ne propunem ca in 2010 sa contractam trei miliarde de euro din intreaga suma de 4,3 miliarde de euro aflata la dispozitia ministerului si ma bucur sa pot sa spun si aici, la Targoviste, ca am reusit lucrul acesta. Anul trecut am contractat trei miliarde de euro, iar anul acesta vrem sa terminam toate cele 4,3 miliarde, urmand sa ne concentram pe absorbtia efectiva a fondurilor. Continuam sa fim primii in ceea ce priveste atat contractarea cat si absorbtia efectiva a fondurilor, chiar daca procentul, la nivel national, nu este unul foarte bun. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin Autoritatea de Management AMPOR, este pe locul intai cu aproape zece la suta fonduri europene platite", a spus Elena Udrea.

Ministrul a precizat ca atragerea de fonduri europene ramane principala preocupare a guvernantilor.

"Prima preocupare a noastra ramane si in 2011 cheltuirea fondurilor europene. Avem, anul acesta, o posibilitate mai extinsa de a finanta si din fonduri bugetare investitiile pe care le avem in derulare, dar in continuare ne bazam pe bani europeni pentru a finanta proiecte de investitii in toate domeniile din cadrul Programului Operational Regional", a afirmat ministrul.

Elena Udrea a inaugurat, la Targoviste, Sala de sport din incinta Colegiului National "Ienachita Vacarescu" si Sectia de Ortopedie a Spitalului Judetean Dambovita, si a semnat contractul de finantare pentru proiectul "Complex turistic de natatie Targoviste".

Sala de sport din incinta Colegiului National "Ienachita Vacarescu" din Targoviste a fost reabilitata prin programul Companiei Nationale de Investitii si cu contributia financiara de la bugetul local, valoarea totala a investitiei fiind de 1.221.268 lei, iar Sectia de Ortopedie a Spitalului Judetean Dambovita a fost reabilitata si modernizata in cadrul "Programului pentru prevenirea si managementul riscului la dezastre naturale, componenta B: Reducerea riscului seismic", finantarea fiind asigurata de la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si de la Consiliul Judetean Dambovita, valoarea totala fiind de 7.160.837 lei.

La finalul vizitei, Elena Udrea a semnat, la sediul Primariei Targoviste, contractul de finantare al proiectului "Complex turistic de natatie Targoviste".

Obiectivul este finantat in cadrul Fondurilor Structurale, prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5 - Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, valoarea totala a proiectului fiind de 88.349.662 lei.

Ulterior, Elena Udrea a plecat spre Pitesti, unde va participa, alaturi de presedintele PDL, Emil Boc, secretarul general al partidului Vasile Blaga si Traian Igas, la alegerile pentru sefia PDL Arges.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri