Managerii societatilor comerciale estimeaza pentru perioada martie - mai 2011 o relativa stabilitate in comertul cu amanuntul, un avans moderat in servicii si crestere in industria prelucratoare si in sectorul de constructii, in raport cu cele trei luni anterioare, potrivit unui sondaj INS.
In cadrul anchetei de conjunctura din luna martie 2011, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +23%), o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural -1%) si o scumpire a produselor (sold conjunctural +18%).

In ceea ce priveste numarul angajatilor, unele activitati vor inregistra o tendinta de scadere accentuata, respectiv in metalurgie, fabricarea altor mijloace de transport precum si fabricarea substantelor si a produselor chimice (solduri conjuncturale -28%, -18% si, respectiv, -17%).

Activitatea de constructii va consemna, in martie-mai, o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +18%) si un avans moderat al stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +9%). De asemenea, managerii estimeaza o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +3%) si o majorare a preturilor lucrarilor de constructii.

In sectorul de comert cu amanuntul, directorii intervievati au prognozat in luna martie 2011 o relativa stabilitate a activitatii economice pentru urmatoarele trei luni (sold conjunctural +2%).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri