Vezi care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Cele mai vanate doua companii la ora actuala din Romania sunt exploatarile de minereu de cupru Cuprumin Abrud si Moldomin Moldova Noua ale caror rezerve de metal rosu sunt evaluate in prezent la circa 10 miliarde de euro, in conditiile in care pretul cuprului a atins recent un nivel exorbitant de 10.000 de dolari/tona (6.500 euro pe tona) ca urmare a cererii puternice din China, fata de 2.000 $/ tona intre 1980 si 2004, scrie Ziarul Financiar.

“Razbunarea bancilor - Cum ajungi sa figurezi ca restant fara sa fii dator un leu” titreaza Capital. Razboiul clientilor cu bancile se poarta si altfel decat prin intermediul agentilor de la Protectia Consumatorului sau avocatilor. Ordonanta de Urgenta 50 nu a stins nici pana astazi lupta dintre clienti si bancile care incearca, se pare, sa-i intimideze in vreun fel sau altul pe cei mai vocali dintre ei.

Din Money.ro aflam ca, dupa ce plafonul de la ultima editie a programului Prima Casa a fost epuizat, bancile se orienteaza catre oferte promotionale pentru a-si vinde creditele ipotecare. Raiffeisen Bank si CEC Bank au anuntat deja ca dau credite in conditii similare celor din programul guvernamental.

Tot despre programul Prima Casa discuta si Dailybusiness.ro in editia de astazi. Potrivit publicatiei, clientii care vor sa-si cumpere o locuinta prin programul Prima Casa vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar. Si asta pentru ca, dupa cum sustin bancherii, avansul de 5%, cat este in prezent, ar putea creste pana la 20% ca urmare a impartirii riscului intre stat si institutia creditoare.

Niciun investitor din cei care si-au exprimat in­teresul pentru preluarea falimentarului City Mall din Bucuresti nu se va prezenta la prima licitatie pro­gramata pentru 31 martie, astfel ca lichida­torul judiciar, Casa de Insolventa Transilvania (CITR), va organiza o noua licitatie pe 20 aprilie, informeaza Financiarul.

“Grecia iese din criza si cu banii turistilor romani” scrie Adevarul. Facilitatile, reducerile si gratuitatile pe care le pregatesc operatorii eleni pentru turistii straini, inclusiv romani, vor aduce cresteri semnificative ale numarului de vizitatori. Liderii turismului elen au gandit o strategie pentru a pune capat crizei. Din aceasta nu lipseste obiectivul de atragere a turistilor romani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri