Potrivit unui raport al Bank Austria Creditanstalt ( BA-CA) cele mai importante coordonate ale economiei romanesti din acest an vor fi reprezentate de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana,
cresterea cererii interne, care nu este sustenabila pe termen lung, continuarea reformelor economice si structurale, dar si evolutia cursului valutar.

Astfel, specialistii care au intocmit acest studiu estimeaza ca economia se va reface dupa mai multe socuri suferite in 2005, insa este absolut necesar ca Romania sa continue reformele economice si structurale ( liberalizarea tranzactiilor de capital).

Conform acestui raport, in strainatate exista o tendinta de orientare a speculatorilor si investitorilor pe piata titlurilor de stat din tara noastra, iar beneficiile rezultate din scaderea cursului euro si ratele mari ale dobanzilor vor reprezenta stimulente de atragere de investitii considerabile venite din strainatate.

Totodata, specialistii de la Bank Austria Creditanstalt estimeaza o crestere de aproximativ patru procente a ratei de crestere economica datorita accelerarii procesului de aderare.

Importurile vor continua sa creasca si anul acesta, iar rata inflatiei va scadea in ciuda unui trend ascendent de crestere a preturilor din ultima parte a anului trecut, se mai precizeaza in raportul intocmit de austrieci.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri