Suedia este interesata de realizarea deplina a proiectului privind cablul subteran Constanta - Istanbul, subiectul fiind discutat, vineri, in timpul intrevederii dintre secretarul de stat in MAE, Bogdan Aurescu, si omologul suedez, Frank Belfrage.
"Am discutat despre ameliorarea cooperarii deja excelente in domeniul energiei si apreciem proiectele importante in care investitorii suedezi au fost deja implicati in Romania. Suntem de asemenea interesati in ceea ce priveste modernizarea sectorului energetic, inclusiv in ceea ce priveste energia regenerabila. Am discutat de asemenea despre un proiect bilateral pe care il sustinem cu fermitate - cablul submarin dintre Constanta si Istanbul. Guvernul nostru acorda o mare importanta finalizarii acestui proiect", a spus Aurescu, citat de Mediafax.

La randul lui, Frank Belfrage a mentionat ca acesta este unul dintre proiectele bilaterale pe care autoritatile de la Stockholm doresc sa le vada pe deplin realizate.

"In plan bilateral, avem un numar de proiecte pe care am dori sa le vedem pe deplin realizate. Unul dintre acestea ar fi cablul electric catre Turcia (n.red. cablul submarin de alimentare cu energie electrica intre Constanta si Istanbul)", a spus Belfrage.

Pe de alta parte, Bogdan Aurescu s-a referit si la aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, mentionand ca Suedia a acordat in mod constant sprijin in acest sens. "In ceea ce priveste aderarea la Spatiul Schengen, Suedia a fost un sustinator constant si contam pe acordarea, in continuare, de sprijin pentru o decizie pozitiva la nivelul UE, anul acesta", a spus el.

Aurescu a amintit totodata ca in anul 2011 Romania si Suedia marcheaza 95 de ani de relatii diplomatice. "Nu exista probleme bilaterale intre noi. Pentru Romania, Suedia este un partener privilegiat in UE. As vrea sa va reamintesc faptul ca Suedia a fost primul stat UE care a ratificat Tratatul de aderare si pentru asta va multumim", a spus Aurescu.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri