Romania a inregistrat in februarie cea mai ampla scadere a comenzilor noi din industrie dintre statele membre ale Uniunii Europene (UE), de 4,7%, comparativ cu ianuarie, la nivelul UE indicatorul crescand cu 1,2%, arata datele Eurostat, biroul de statistica al UE, scrie Mediafax.
Dintre cele 22 de state pentru care biroul de statistica al Comisiei Europene (CE) a prezentat date, comenzile noi pentru industrie au crescut in februarie, in ritm lunar, in 13 tari, celelalte inregistrand scaderi.

Cele mai mari cresteri sunt observate la Danemarca (16,3%), Ungaria (10,9%) si Portugalia (5,4%). Dupa Romania, pe locul doi in topul scaderilor se plaseaza Lituania (2,7%), urmata de Cehia (2,1%).

In ritm anual, comenzile noi pentru industrie din Romania au crescut cu 24,5%. De altfel, indicatorul a avansat in cazul tuturor statelor pentru care Eurostat a prezentat date. Cele mai ample cresteri au fost inregistrate de Estonia (60,1%), Danemarca (57,9%) si Letonia (56,1%). In schimb, cele mai slabe avansuri se observa la Marea Britanie (7,1%), Spania (10%) si Cehia (12,5%).

In UE, cresterea medie a comenzilor noi pentru industrie a fost de 19,8%.

Eurostat noteaza ca evolutiile lunare ale comenzilor sunt ajustate sezonier, iar datele referitoare la evolutiile anuale sunt prezentate in serie bruta.

Institutul National de Statistica a anuntat la inceputul lunii aprilie ca in februarie comenzile noi din industrie, pe total (piata interna si piata externa), au scazut in termeni nominali fata de luna precedenta cu 16,1%, iar fata de luna corespunzatoare din anul precedent comenzile au crescut cu 24,5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri