Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Ziarul Financiar scrie despre decizia istorica a SUA de a pune Romania sub scutul antiracheta, care inseamna participarea directa a tarii noastre la scutul american antiracheta.

Romania devine astfel o pavaza a Vestului si unul dintre aliatii-cheie ai SUA in lume. Aceasta poate insemna un flux masiv de investitii americane, atrase de garantiile de securitate astfel create.

Vor fi 24 de lansatoare de rachete interceptoare care vor fi amplasate la Deveselu, in judetul Olt, langa Caracal si la circa 220 km vest de Bucuresti. Spre deosebire de negocierile anterioare cand s-a vorbit despre amplasarea in cadrul scutului american antiracheta doar a unui radar de detectare a rachetelor cu raza de actiune de peste 4.500 km, acordul la care a ajuns CSAT cu partea americana este de ampla¬sare a lansatoarelor de rachete de interceptare.

In DailyBusiness puteti citi despre istoria economiei romanesti din 2006 si pana azi. Cum arata trecerea de la cresterile record ale anilor 2006-2007, la disperarea din 2009-2010?
Surprinzator, chiar daca diferentele sunt de la cer la pamant, 2008 a fost un an "tampon", o perioada in care multe industrii se bucurau inca de reminiscentele boom-ului si nu au putut anticipa ce acea sa urmeze in 2009 si 2010, anii scaderilor dramatice, ai concedierilor, ai manifestatiilor din strada, problemelor politice si cozilor la promotii.

Scaderile la Bursa sunt deja destul de mari ca sa se opreasca, dar pe toate pietele lumii domneste prudenta, titreaza Money.ro. Potrivit publicatiei, perspectivele se arata negative pentru Bursa, inaintea deschiderii sedintei de tranzactionare. Indicii bursieri sunt la nivelurile la care ar trebui sa-si opreasca scaderea, dar auspiciile globale nu lasa sanse mari pietelor mici.

Despre cum a facut avere Jeremy Clarkson puteti citi in Business Magazin. Doua case, o ferma, 11 masini si un cont mare in banca sunt doar cateva dintre bunurile pe care “seful” Top Gear le detine. Cat de bogat este Jeremy Clarkson? Pentru a prezenta cele doua emisiuni auto de pe BBC Clarkson primeste in jur de un milion de lire pe an. Prezentatorul lucreaza pentru BBC din 1988, si a avut o scurta pauza intre 2000 si 2002. La aceasta suma se adauga veniturile cartilor pe care le-a scris, ale DVD-urilor si ale interviurilor pentru reviste si ziare.

MoneyExpress ne dezvaluie care este aritmetica gazului. Cea mai mare si mai concurentiala piata de gaze naturale din regiune, tarife reglementate, evolutii adverse ale preturilor mondiale si criza financiara, mii de angajati si milioane de clienti - acestia sunt doar cativa dintre termenii complicatei ecuatii de business la care lucreaza zilnic seful E.ON Romania, Frank Hajdinjak.


Despre cum intentioneaza Cristian Sima sa prelungeasca programul de tranzactionare la Sibex puteti citi in Bursa.
“As vrea sa vorbim cat mai putin acum despre ce vom face; in schimb as prefera sa ne reintalnim peste trei sau sase luni pentru a vorbi despre ce am realizat. Singurul lucru pe care il putem promite in acest moment noi, Consiliul de Administratie, este ca Sibex va fi cel mai transparent emitent si cea mai transparenta institutie din piata de capital romaneasca”, a declarat Sima intr-un interviu acordat publicatiei.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri