Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Ziarul Financiar realizeaza un top al celor mai ieftine benzinarii Petrom din Capitala. Astfel, cea mai ieftina benzina Petrom din Bucuresti este in Ferentari, iar cea mai scumpa pe Dorobanti. Datele, care arata ca cea mai mare companie petroliera din Romania tine cont de puterea de cumparare a locuitorilor Bucurestiului, apar pentru prima data pe site-ul Petrom.

Economistul Nouriel Roubini spune ca vestea uciderii lui Osama se prea poate sa nu fie una prea buna pentru americani pe termen lung, scrie Capital.ro.

Asta pentru ca uciderea lui Osama nu va aduce mari schimbari pe plan geopolitic, dar mai mult, va avea urmari negative pentru economia globala pentru ca, spune el, "cineva ar putea decide sa-si arate muschii prin atacarea Statelor Unite sau a unei alte parti din Vest", fapt ce ar reprezenta un risc semnificativ pentru economia globala.

Desi INS a anuntat ca afacerile co­mer­ciantilor cu amanuntul s-au diminuat cu mai bine de 5%, reprezentanti ai patrona­telor din industria alimentara sunt de parere ca, de fapt, consumul nu s-a redus, ci o buna parte din el a fost redirectionat catre „piata neagra”, titreaza Financiarul.

Posibila inghetare a pretului la carburanti nu incalca regulile concurentei din Uniunea Europeana. Masura este, insa, imposibila din punctul de vedere al analistilor si operatorilor din domeniul energetic chestionati de Money.ro.

Exista o directiva, la nivel european, care permite „taxa la taxa”, adica aplicarea TVA la acciza, ne-a spus consultantul financiar Ionel Blanculescu. Aplicarea TVA pe acciza a fost preluata de Romania, astfel ca, la un pret al benzinei de 5,3 lei pe litru, acciza este de 1,5 lei, iar TVA-ul aplicat accizei este de 36 de bani. Deci vorbim despre o taxa pe valoare adaugata, nu pe un produs sau serviciu, adica pe un element de valoare adaugata, ci pe o alta taxa.

Dailybusiness.ro prezinta un top al celor mai mari vanzari de afaceri din ultimii 20 de ani. 6 din cele mai mari 10 vanzari de afaceri din Romania au fost in domeniul financiar-bancar si telecom.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri