Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 24,3% in primul trimestru, comparativ cu perioada similara a anului trecut, in principal datorita avansului de 25,6% din industria prelucratoare, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).
Industria extractiva a crescut in intervalul analizat cu doar cu 0,2%, se arata intr-un comunicat al INS, citat de Mediafax.

Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele. Astfel, afacerile din industria bunurilor intermediare au urcat cu 36,7%, cele din industria bunurilor de capital cu 31,2%, din industria energetica cu 23,2%, din industria bunurilor de folosinta indelungata cu 9,5% si cele industria bunurilor de uz curent cu 4,5%.

In martie, fata de februarie, cifra de afaceri din industrie s-a majorat pe total cu 17,7%, datorita cresterilor din industria prelucratoare, de 18,4%, si din industria extractiva, de 2,7%. Toate sectoarele de activitate au inregistrat cresteri ale afacerilor, respectiv de 22,1% in industria energetica, de 21,1% in industria bunurilor intermediare, de 17,2% in industria bunurilor de capital, 12,4% in industria bunurilor de uz curent si de 10,7% in industria bunurilor de folosinta indelungata.

Comparativ cu aceeasi luna din 2010, in martie anul acesta, cifra de afaceri din industrie a urcat pe ansamblu cu 21,2%, pe fondul avansului de 22,1% din industria prelucratoare si cel de 1,9% din industria extractiva.

Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat industria bunurilor intermediare, de 31%, in industria bunurilor de capital, de 29,1%, in industria energetica, de 22,9%, in industria bunurilor de folosinta indelungata, de 3,1%, si in industria bunurilor de uz curent, de 2,3%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri