Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
„Printul terorii” si-a lasat mostenirea in mainile celui mai periculos stat din lume. Extremismul religios, metodele criminale si interesele strategice globale i-au marcat destinul lui Osama bin Laden. In urma cu un deceniu, caderea Turnurilor Gemene le-a amestecat pe primele doua, transformand teroarea in hartia de turnesol a prezentului. Astazi, in Pakistan, ascensiunea unui orasel-port populat de pescari poate adauga picatura geopolitica decisiva. Iar mostenirea otravita a celui supranumit „Printul terorii” ar putea fi administrata, cu implicatii profunde pentru politica mondiala, de cel mai periculos stat din lume, scrie EVZ.

HARTA judetelor in care vor fi plombate sau modernizate DRUMURI. Operatiunea costa 415 milioane euro, informeaza Gandul. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), dar si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) lanseaza anunt dupa anunt de noi licitatii in infrastructura . Majoritatea proiectelor vizeaza insa reablitarea sau modernizarea unor drumuri deja existente. Astfel, numai in ultimele trei saptamani, cele doua institutii au deschis procedurile pentru proiecte de circa 415 milioane de euro. MDRT a lansat astazi licitatia pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare si reabilitare a unor drumuri judetene si de interes local din judetele Neamt (183,06 kilometri), Iasi (202,9 kilometri) , Calarasi (199,03 kilometri) si Ialomita (294,2 kilometri).

Deblocarea adoptiilor internationale e doar o chestiune de timp, spune Romania Libera. Romania si SUA deruleaza parteneriate strategice in domeniul militar si cel al sigurantei nationale, dar se gasesc pe pozitii diametral opuse in chestiunea adoptiilor internationale. Din 2005, Bucurestiul a blocat integral acest proces, iar presedintele Traian Basescu dadea recent asigurari ca situatia nu se va schimba, cel putin pana in 2014, cand ii va expira mandatul. Intre timp, insa, Romania continua sa joace sub presiunile crescande, venite dinspre Washington si Bruxelles, de a redeschide programul adoptiilor pentru cetatenii straini. Intr-un interviu acordat Romaniei Libere, consulul general al SUA, James B. Gray, explica de ce este aceasta tema atat de importanta pentru guvernul american si cum reusesc cele doua tari sa se distanteze atat de mult pe subiectul adoptiilor, in timp ce se sincronizeaza atat de eficient in alte dosare sensibile, precum cooperarea militara si schimbul de informatii.

Gandul: Ce institutie din Romania a consumat intr-un an suficienta benzina cat sa faca ocolul Pamantului de 16 ori. Procurorii DNA Iasi au declansat o ancheta la Politia Locala Vaslui, in urma unei sesizari primite la sediul institutiei in legatura cu consumul ridicat de combustibil pentru masinile politistilor din subordinea primariei vasluiene, transmite corespondentul Mediafax. Surse din randul anchetatorilor au afirmat ca printre cei audiati de procurorii DNA Iasi s-a numarat si seful Politiei Locale Vaslui, Laurentiu Turbatu. Principala acuzatie se refera la faptul ca institutia ar fi consumat in ultimul an peste 50 de tone de benzina, cantitate considerata drept nejustificat de mare.

Cum a jefuit URSS uraniul din muntii Apuseni, scrie Romania Libera. Societatea mixta Sovromquartit a fost placa turnanta prin care sovieticii au pus mana pe materialul radioactiv din zona Stei. Una dintre modalitatile prin care URSS a jefuit Romania a fost crearea societatii „Sovromquartit", firma, i se zicea, sovieto-romana, dar in realitate era doar sovietica. Ea se ocupa de exploatarea uraniului descoperit de geologi la Baita (Stei), in judetul Bihor, localitate de pe traseul Oradea-Beius. Si, drept rasplata pentru generozitea Guvernului comunist roman de-a le-o incredinta, sovieticii au numit asezarea ce aparea in jurul minelor de uraniu, „Orasul Dr. Petru Groza", dupa numele primului premier roman instalat de comunisti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri