Datorii de 737 milioane lei acumulate de CNADNR, reprezentand facturi pentru proiectele de investitii, vor fi achitate pana la finele lunii iunie, iar 622 de angajati vor fi disponibilizati pana la acel termen, se arata in scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI.
Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat luni ca cea mai importanta reforma structurala este ca volumul arieratelor acumulate de companiile de stat sa scada, mentionand ca desi au fost atinse tintele in primul trimesru, exista in continuare presiuni pe cheltuieli in sectorul de sanatate.

"Problema arieratelor acestor companii este o pierdere enorma in insanatosirea cresterii economice", a afirmat Franks, citat de Mediafax.

CNADNR va infiinta Autoritatea Unica de Control care va reuni atributiile in domeniu ale mai multor institutii, cum ar fi Autoritatea Rutiera Romana si Registrul Auto Roman.
Intentia infiintarii unei autoritati unice de control in domeniul transporturilor dateaza din 2007.

De asemenea, scrisoarea prevede ca standardele de cost pentru constructia si intretinerea de drumuri trebuie sa fie aprobate pana la sfarsitul lunii iunie si impuse in toate contractele noi.

La inceputul lunii aprilie, Ministerul Transporturilor a publicat un proiect pentru trei standarde de cost, dupa ce pana la acea data Guvernul a aprobat 18 standarde pentru toate tipurile de infrastructura.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri