Listarea Romtelecom la BVB, viitorul presei romanesti in era digitala, preluarea de perimetre petroliere romanesti de catre rusii de la Gazprom, spagile din vami, precum si stabilitatea cursului de schimb - sunt toate subiecte tratate de presa de business de astazi.
"Telecomul este de baza pe orice bursa din Est. Numai in Romania lipseste" potrivit Ziarului Financiar. Stere Farmache, presedintele BVB, spune ca "este ultima sansa pentru listarea Romtelecom".

O societate israeliana devine furnizorul de baza al Armatei, scrie Financiarul. Potrivit cotidianului, societatea Elbit este manageriata de fostul ministru al Apararii si deruleaza contracte de zeci de milioane de euro cu structurile MApN.

"Cat timp vor mai trai ziarele din Romania. Si cum" - aflati dintr-o analiza a Money Express. "Internetul trebuia sa omoare ziarele, la fel cum televiziunea trebuia sa inchida radioul in urma cu jumatate de secol".

Capital anunta ca "rusii au pus mana pe patru perimetre petroliere din Romania". Potrivit publicatiei, sarbii de la Nafta Industrija Srbije (NIS), care apatin de rusii de la Gazprom, au anuntat ca au semnat un acord cu East West Petroleum Corp, care a obtinut de la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale concesiunea a patru perimetre petroliere.

"Spaga din vami ne-a saracit cu 50 miliarde euro", anunta Evenimentul Zilei. Potrivit ziarului, valoarea medie a spagii si evaziunii fiscale in Portul Constanta a fost, in 2010, de 2,5 miliarde de euro in conditiile in care traficul a scazut de aproape trei ori fata de 2007.

Adevarul scrie astazi ca "BNR se asteapta la intrari masive de capital". Guvernatorul Mugur Isarescu a declarat ca banca centrala ar putea fi in "imposibilitatea de a mentine stabilitatea cursului de schimb".

"Actiunile FP din minim in minim", scrie ziarul Bursa, intr-un articol despre cum fostii proprietari se pregatesc sa ceara mai multe actiuni statului pentru compensarea scaderii cotatiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri