Investitorii spanioli in-cep sa se intereseze tot mai mult de oportunitatile de afaceri din Romania, a aratat Rosa Sanchez Alonso, consilier economic si comercial al Ambasadei Spaniei. In momentul de fata, exista 1.185 de societati spaniole in tara, cu un capital social de 170 milioane euro, o prezenta destul de modesta deocamdata. Spania ocupa doar locul 16 in randul investitorilor straini, insa apreciez ca absorbtia fondurilor structurale si de coeziune dupa integrarea Romaniei va starni interesul firmelor spaniole, crede Rosa Sanchez. Sectoarele care devin atractive pentru acestea sunt cele legate de infrastructura urbana, de transport, si chiar cel turistic sau imobiliar.

Consilierul Ambasadei Spaniei a adaugat ca firmele spaniole sunt foarte bine reprezentate pe piata internationala a lucrarilor publice, fiind pe primul loc pe piata comunitara cu o pondere de 15%. In conditiile in care aproape jumatate din lucrarile publice se refera la infrastructura urbana, investitorii spanioli sunt cu ochii pe proiectele ambitioase de dezvoltare a Capitalei, propuse de municipalitate.

Dezvoltatea unui oras inseamna reabilitarea strazilor, controlul circulatiei, gestionarea parcurilor prin concesiuni, dotarea cu echipamente de semnalizare in trafic, tratatrea apelor reziduale si asa mai departe. Posibilitatile de afaceri sunt nelimitate, a punctat Rosa Sanchez. Gheorghe Udriste, seful Directiei Transporturi la Primaria Capitalei, a adaugat ca cel putin doua firme din Spania s-au aratat interesate de proiectul privind managementul traficului, iar altele s-au inscris la licitatia pentru pasajul Basarab.

Saptamana viitoare, Esperanzei Aguirre, Presedinta Guvernului Regional Madrid, se va afla in Romania pentru a participa la intalniri ce au ca scop sprijinirea proiectelor bilaterale ale comunitatii oamenilor de afaceri de catre autoritatile din cele doua tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri