Banca Mondiala a imbunatatit estimarea privind cresterea economica a Romaniei pentru 2011, la 1,6%, dar a revizuit in scadere prognoza pentru 2012, la 3,7%.
Institutia financiara internationala anticipa in aprilie o crestere a economiei Romaniei cu 1,5% in 2011 si cu 4,4% in 2012, potrivit Mediafax.

Pentru 2013, Banca Mondiala anticipeaza un avans al PIB de 4% in Romania. Fondul Monetar International prognozeaza o crestere economica de 1,5% pentru Romania in acest an, la fel ca Guvernul, si de 3,75-4% pentru 2012.

Totodata, Banca Mondiala estimeaza o majorare a deficitului de cont curent al Romaniei de la 5,1% in acest an la 5,4% in 2011 si 5,7% in 2013.
In Europa Centrala si de Est, cresterea economica se va situa la 4,5% in acest an, dar va incetini usor la 4,2% anul urmator. In 2013, economia statelor din regiune va inregistra un avans de 4,3%.

Europa Centrala si de Est include Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Georgia, Kosovo, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Romania si Serbia.

Romania, cea mai mare scadere a investitiilor straine

Intrarile de capital privat din Europa si Asia Centrala, solide in trimestrele al doilea si al treilea din 2010, s-au temperat in ultimele trei luni ale anului trecut si in prima parte din 2011.

Ucraina a consemnat cea mai mare crestere a investitiilor straine directe, reflectand recapitalizarea bancilor, in timp ce Kazahstanul si Romania au avut cele mai mari scaderi. Imbunatatiri semnificative nu vor fi, probabil, inregistrate pana la "maturizarea" recuperarii in regiune si imbunatatirea substantiala a climatului investitional.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri