In acest an va incepe un proces extrem de dificil, de preluare a datelor din cartile de munca si aducerea lor la zi, a declarat ministrul Muncii, Gheorghe Barbu. "Este un proces care se va intinde pe cel putin doi ani de zile, acesta fiind un termen extrem de optimist. Este vorba de peste sapte milioane de carti de munca. La acest proiect vor lucra 2.300 de persoane. Prin efectuarea acestei activitati, fiecare persoana activa din Romania isi va cunoaste punctajul la zi al pensiei. Va fi un proces dificil. Vom face si o scanare a cartilor de munca. Dupa perioada in care vom aduce la zi datele din cartile de munca putem vorbi de eliminarea acestora. Asta inseamna ca doar peste doi ani putem face acest lucru", a declarat Gheorghe Barbu.

De asemenea, ministrul a afirmat ca acum nu exista pericolul ca indemnizatiile pentru cresterea copilului sa nu se plateasca. "Nu a existat, sub guvernarea PSD, nici o evidenta a acestor plati. Se estima ca sunt 100.000 de indemnizatii de platit pentru cresterea copilului, dar acum aflam ca sunt mult mai multe.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri