Ministrul Comunicatiilor, presedintele OTE, directorul general al Cosmote si mai multi secretari de stat, avocati si membri in Consiliul de Administratie al OTE si Romtelecom au participat la discutiile de aproximativ cinci ore privind viitorul Romtelecom, unul dintre cei mai importanti operatori de telecomunicatii de pe piata locala.
Astfel, la negocieri au participat:

Din partea MCSI:

Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale
Marius Fecioru, secretar de stat
Iosif Moldovan, secretar de stat
Ionut Negrescu, secretar general sdjunct
Lucian Banu, Director - directia juridica MCSI
Marius Bostan, membru al Consiliului de Administratie Romtelecom
Catalin Niculescu, membru al Consiliului de Administratie Romtelecom
Radu Rizoiu, avocat

Din partea OTE, Deutsche Telekom, grupurile care detin Romtelecom si Cosmote:

Michael Tsamaz, presedinte OTE
Rainer Rathgeber, membru al Consiliului de Administratie OTE
Irini Nikolaidi, consilier juridic, OTE
StefanosTheocharopoulos, director general Cosmote

In urma discutiilor, cele doua parti au decis ca StefanosTheocharopoulos (42 de ani), cel care a condus Cosmote Romania in ultimii trei ani, sa devina si directorul general al Cosmote.

Totodata aceastia au mai decis si listarea companiei pe bursa pana in iulie 2012.

"Vom scoate pe bursa fie o parte, fie intreg pachetul de actiuni pe care statul roman il detine la Romtelecom sau din viitoarea entitate care va rezulta din fuziunea cu operatorul Cosmote Romania, daca acest proces se va avea loc. OTE nu intentioneaza sa vanda nicio actiune in acest proces, cel putin la acest moment", a declarat ministrul Comunicatiilor, conform Mediafax.

Pe de alta parte, pana la 1 septembrie urmeaza sa fie ales consultantul listarii.

“Consultantul va fi o banca de investitii internationala, agreata de ambii actionari, care va realiza si o evaluare a Romtelecom si Cosmote Romania, alaturi de o casa de avocatura", a adaugat ministrul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri