Dezastrul de la examenul national de Bacalaureat si imbunatatirea ratingului Romaniei acordat de agentia Fitch sunt principalele subiecte ale presei de business de astazi.
Curierul National scrie despre prapastia dintre invatamant si piata muncii. Promovabilitatea scazuta a elevilor care au dat zilele acestea examenul de Bacalaureat reflecta cu acuratete situatia precara a sistemului educational din Romania, pe de o parte indicand dezinteresul cadrelor didactice fata de pregatirea educationala, motivat partial de multiplele modificari legislative din ultimii 20 de ani, iar pe de alta faptul ca parintii nu au reusit sa le inoculeze copiilor lor respectul pentru munca.

Unul din doi elevi a picat examenul de bacalaureat, in timp ce multe licee din tara au avut promovabilitate zero, ceea ce indica cele mai slabe rezultate din ultimii 20 de ani. Efectele se vor resimti si in economie, care va ramane tributara unor industrii producatoare de bunuri si servicii cu valoare adaugata scazuta, in timp ce absolventii fara diploma vor constitui "carne de tun pentru economia subterana", noteaza DailyBusiness.ro.

Reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar Internațional (FMI), Mihai Tanasescu, a declarat, intr-un interviu acordat capital.ro, ca ridicarea ratingului Romaniei si incadrarea lui in categoria investment grade este una pozitiva, care va da incredere investitorilor. Totodata, el avertizeaza ca trebuie sa fim in continuare prudenti si sa ducem reformele la care ne-am angajat, pana la capat.

Desi autoritatile anuntau in aprilie ca economia roma­neasca a iesit din recesiune, datele furnizate ieri de Institutul National de Statistica arata, cu argumentele rigurozitatii si concretetei cifrelor, ca lucrurile nu sunt chiar pe fagasul cel bun. Citeste mai multe detalii pe fin.ro.

Tot despre dezastrul national de la BAC 2011 scrie si Ziarul Financiar, intr-o analiza despre generatia pierduta care costa economia un miliard de euro.

Romania a produs anul trecut electricitate din surse regenerabile care a insemnat 35,24% din consum, astfel ca si-a depasit tinta de 33% pentru 2010. Certificatele verzi acordate anul trecut producatorilor de energie regenerabila au crescut pretul final al electricitatii cu 3,5 lei pe MWh, noteaza Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri