Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Guvernul a ales sa vanda pachetul de 9,84% din Petrom (SNP) printr-o metoda inedita pe piata de capital romaneasca: licitatie pornind de la un pret maxim de 0,46 lei/actiune si nu exista un pret minim.

De modul in care se va incheia aceasta oferta depinde atat evolutia vi­itoare a pietei de capital, cat si programul viitor de privatizari al statului, care testeaza acum piata pentru a vedea daca portofelele investitorilor sunt pregatite pentru listarea "bijuteriilor coroanei", Romgaz si Hidroelectrica, scrie Ziarul Financiar.

Intrarea Ungariei in zona euro in 2018-2020 ar putea fi un obiectiv realist, a afirmat ministrul maghiar al Economiei, Gyorgy Matolcsy, reafirmand declaratia anterioara a premierului Viktor Orban, anunta Capital.ro.

Din Financiarul aflam ca strainii si-au majorat depozitele la bancile din Romania cu 14,75% in perioada mai 2010-mai 2011, pana la un nivel de peste 14 mld. lei (3,4 mld. euro), potrivit datelor publi­cate de Banca Nationala a Romaniei. Toto­data, avansul anual a accelerat fata de anul trecut, dupa ce, in perioada mai 2009-mai 2010 economiile nerezidentilor au urcat cu 11,64%.

Se apara de creditori prin insolventa, nu mai au bani pentru finalizarea constructiei sau nu au vandut toate apartamentele. Sunt doar cateva dintre motivele din cauza carora din ce in ce mai multi dezvoltatori imobiliari intra acum intr-o altfel de hora cu bancile, scrie Money.ro.

Managerul roman se ghideaza in prezent dupa intuitie, inspiratie si emotii, atunci cand isi exercita functia si asteapta in acelasi timp rezultate imediate din partea echipei, fara sa apeleze neaparat la instrumente clare de motivare. Potrivit specialistilor in HR, odata cu trecerea anilor, portretul managerului se va schimba destul de mult, anunta Dailybusiness.ro.

Romanii mai au la dispozitie doar o saptamana pentru a incheia asigurarea obligatorie a locuintei, respectiv pana la 15 iulie, informeaza Adevarul. Dupa acest termen, ei risca sa fie sanctionati de primari cu amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei. Pana la finele lunii iunie, doar un sfert din cei opt milioane de proprietari din Romania erau asigurati printr-o polita obligatorie sau facultativa.

Elevii care au contestat notele examenului de Bacalaureat 2011 afla astazi rezultatele finale, anunta Evenimentul zilei. Zeci de mii de elevi stau cu sufletul la gura pana in momentul in care isi vor vedea numele pe liste, iar cele mai mari emotii le au cei care au picat Bac-ul si spera ca, cele cateva procente pe care le-ar putea obtine la contestatii, ii vor trece deasupra liniei.

Numarul de bacalaureati de anul acesta abia acum il egaleaza pe cel al tuturor admisilor in anul I in 2010. Anul trecut, din 100.000 de proaspeti studenti, doua treimi au fost la "particulare" si restul la stat. Anul acesta, restrangerea bazinului de candidati va face ca cifrele sa fie aproximativ egale, scrie Curierul National.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri