Romania doreste ca Franta sa ramana pe primele trei locuri ca partener comercial si de investitii, a declarat Emil Boc, reluand, in acest context, anuntul potrivit caruia Guvernul va acorda ajutor de stat pentru fabrica Premium Aerotech de la Ghimbav, scrie Mediafax.
"Ne dorim in continuare situarea Frantei pe primele trei locuri ca partener comercial si de investitii in tara noastra. Saptamana aceasta am fost in Brasov, unde am inaugurat, alaturi de presedintele Consiliului de Administratie al EADS, Louis Gallois, fabrica de componente aeronautice Premium Aerotech de la Ghimbav.

Este o investitie importanta, care va crea sute de locuri de munca pe termen mediu si pentru care Guvernul Romaniei va acorda ajutor de stat", a spus Boc (foto), la receptia prilejuita de Ziua Frantei.

El a precizat ca a fost impresionat de complexitatea proiectului si de seriozitatea partenerilor franco-germani. "Proiectele EADS de la Ghimbav sunt o buna dovada a bunei colaborari si a faptului ca Guvernul de la Bucuresti sprijina investitiile straine in Romania", a spus Boc.

El a vorbit si despre relatia romano-franceza, care "s-a construit in primul rand in jurul unor optiuni intelectuale, a valorizarii nenumaratelor experiente comune si a prieteniei profunde care s-a creat intre cele doua popoare".

"Vreau sa salut dinamica cooperarii si multitudinea proiectelor pe care le implementam deja in cadrul parteneriatului romano-francez. Sprijinim adancirea cooperarii sectoriale in domenii precum energie, transporturi, cultural, sanatate, educational, justitie si mai ales afaceri interne", a spus Boc , adaugand ca isi exprima increderea in solidarietatea relatiei bilaterale.

Guvernul va acorda un ajutor de stat de 19 milioane de euro pe parcursul investitiilor de la fabrica de componente aeronautice Premium Aerotec de la Ghimbav, a declarat marti, la inaugurarea unitatii, premierul Emil Boc.

Boc a aratat ca pana in prezent a fost deja acordata o suma de "4-5 milioane de euro".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri