Asigurarea stocurilor de materii prime pentru productia de electricitate si caldura pe perioada de iarna va costa 5,69 miliarde lei (1,35 miliarde euro), cu 34% peste costurile din iarna precedenta, estimeaza Ministerul Economiei, scrie Mediafax.
Stocurile vor fi constituite de producatorii de energie electrica si termica detinuti de Ministerul Economiei, precum si de cei aflati in subordinea autoritatilor locale, se arata in nota de fundamentare a unui proiect de Hotarare de Guvern elaborat de institutie.

Asigurarea stocurilor a costat 4,25 miliarde de lei in iarna 2010-2011.

In perioada cuprinsa intre octombrie 2011 si martie 2012 productia de electricitate va creste cu 3,5%, potrivit estimarilor, fata de perioada similara a anului trecut, la 34 TWh.

De asemenea, costul preliminat al reparatiilor unitatilor de productie a energiei din companiile de stat in perioada de iarna se ridica la 485 milioane de lei.

Programul de iarna este coordonat de ministerele Economiei si Administratiei si Internelor, precum si de autoritatile judetene si locale care au in subordine centrale electrotermice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri