Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Profitul consolidat la grupului BCR a crescut usor in al doilea trimestru comparativ cu primele trei luni din an, de la 76,1 milioane lei la 82 milioane lei, dar ramane la o treime din rezultatul perioadei de referinta din 2010, pe fondul scaderii veniturilor si a unei provizionari inca inalte, titreaza Ziarul Financiar.

"Segmentul companiilor detine contributia principala la volumele noi de imprumuturi neperformante in primul semestru, tinand cont de faptul ca intreprinderile mici si mijlocii au ramas sub presiune datorita constrangerilor de lichiditate. O revenire graduala este asteptata pe fondul revenirii cresterii economice", se arata in comunicatul transmis de banca si citat de publicatie.

Din Capital aflam astazi De ce sunt scumpe biletele de avion.
Cele zece tari din Europa care taxeaza fiecare pasager al companiilor aeriene au incasari de peste 4,5 miliarde de euro. Daca Romania ar introduce la randu-i o astfel de taxa, ar strange cel putin 5 milioane de euro anual, potrivit jurnalistilor de la Capital.

DailyBusiness.ro scrie despre cum calca Bechtel pe urmele regilor asfaltului si cum s-ar putea ieftini cea mai scumpa autostrada europeana.
Autostrada Transilvania reintra in planurile americanilor de la Bechtel care sunt dispusi sa ceara statului mai putin bani pentru realizarea celui mai mare proiect de infrastructura din Europa, in cadrul caruia un kilometru de drum a ajuns sa coste si 30 mil. euro.

Declinul constructiilor de cladiri rezidentiale continua, potrivit jurnalistilor de la Financiarul.
Numarul autorizatiilor de construire pentru cla¬diri rezidentiale eliberate in primele sase luni din acest an a scazut, comparativ cu perioada similara din 2010, cu 4,5%, la 18.938 de documente, releva datele publicate de Institutul National de Statistica (INS). Scaderi importante s-au consemnat in regiu¬nile de dezvoltare Sud-Muntenia (-406 autorizatii), Centru (-297 autorizatii), Nord-Est (-274 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (-204 autorizatii), iar cresteri in Nord-Vest (+262 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+112 autori-zatii) si Sud-Est (+37 autorizatii).

Pe Money.ro aflati de ce are nevoie Europa de un bailout general in fiecare saptamana.
Angela Merkel declara inainate de intalnirea de saptamana trecuta ca nu ar trebui sa ne asteptam la ceva spectaculos. Desi masurile nu au fost spectaculoase si nici capabile de a rezolva cu adevarat problemele, liderii europeni au aratat ca sunt determinati sa pastreze status quo-ul, chiar daca mecanismele ce urmeaza sa fie folosite muta raspunderea urmatoarelor bailouturi in spatele contribuabililor din tarile mai solide fiscal si economic.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri