Amenzile aplicate comerciantilor pentru neafisarea preturilor corecte la alimente si produse textile au fost majorate de Guvern de la 50-100 lei la 500-2.500 lei, iar amenzile pentru etichetare incompleta a acestor categorii de marfuri au fost ridicate de la maximum 5.000 lei la cel mult 10.000 lei.
Amenzile minime percepute pentru etichetarea incompleta a alimentelor si produselor textile au fost de asemenea majorate, de la 500 lei la 1.000 lei, informeaza Mediafax.

Noile sanctiuni vor intra in vigoare de la data publicarii actului normativ in Monitorul Oficial.

Majorarea amenzilor a fost argumentata de Guvern prin numeroasele cazuri in care, prin actiuni de control sau sesizari primite din partea consumatorilor, au fost identificate etichetari incomplete sau incorecte ale alimentelor si produselor textile.

Executivul a mai decis ca practicile comerciale incorecte sa poata fi reclamate de catre consumatori nu numai la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor sau in instanta, ci si la o asociatie special constituita in acest scop, care va avea dreptul sa solicite incetarea practicilor comerciale sesizate in maximum 20 zile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri