Cifra de afaceri din industrie a crescut in primul semestru cu 18,4%, sustinuta in principal de industria prelucratoare, care a urcat cu 19,1%, in timp ce industria extractiva a avut un avans de 4,1%, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).
Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri fata de prima parte a anului trecut s-au inregistrat in toate sectoarele: industria bunurilor intermediare (+27,1%), industria energetica (+26,4%), industria bunurilor de capital (+17,4%), industria bunurilor de uz curent (+6,8%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+5,8%), informeaza Mediafax.

Cea mai buna performanta din iunie comparativ cu luna similara din 2010 a fost consemnata tot de industria prelucratoare (+9,9%), dar si industria extractiva a avut o crestere semnificativa, de 8,0%.

Pe marile grupe industriale cresterile au fost mult mai ample. Astfel, cifra de afaceri din industria energetica a avut un avans de 36,1%, fiind urmata de industria bunurilor intermediare (+16,0%) si industria bunurilor de uz curent (+9,8%).

Concomitent, au fost consemnate scaderi fata de iunie 2010 in industria bunurilor de capital (-3,9%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-0,7%).

Cifra de afaceri din industrie in luna iunie comparativ cu luna precedenta a crescut pe total cu 2,0%, datorita cresterilor din industria extractiva (+2,6%) si din industria prelucratoare (+2,0%) .

Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor de uz curent (+7,5%), industria bunurilor intermediare (+0,7%), industria bunurilor de capital (+0,4%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+0,2%). Industria energetica a scazut, insa fata de mai cu 0,7%.

Comenzile noi din industrie, pe total piata interna si externa, au crescut in primul semestru cu 19,4%, evolutie sustinuta de toate grupele industriale, potrivit datelor publicate de INS.

Astfel, in prima jumatate a anului comenzile din industria bunurilor intermediare au urcat cu 26,3%, din industria bunurilor de folosinta indelungata cu 20,7%, din industria bunurilor de capital cu 17,1%, iar din industria bunurilor de uz curent cu 7,3%.

Doar in luna iunie, comenzile noi au crescut cu 2,3% fata de luna corespunzatoare a anului anterior si au scazut usor, cu 0,6%, fata de luna precedenta.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri