Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) va organiza, in 29 septembrie, o licitatie pentru realizarea unui sistem IT care va gestiona dosarele electronice de sanatate ale pacientilor, valoarea contractului fiind estimata la 162,3 milioane de lei (38,6 milioane de euro), TVA inclusa.
Cea mai mare parte a cheltulielilor vor fi destinate achizitionarii de aplicatii informatice si licente - 98,1 milioane de lei, fara TVA, se arata in caietul de sarcini, informeaza Mediafax.

La licitatie pot participa firme care au inregistrat, in ultimii trei ani, o cifra de afaceri medie egala cu valoarea bugetului alocat pentru contract, respectiv 130,91 milioane de lei, fara TVA.

Ofertantii vor depune o garantie de participare de 2,62 milioane de lei, la care se adauga una de buna executie reprezentand 5% din valoarea fara TVA a contractelor subsecvente.

Finantarea proiectului CNAS va fi asigurata din fonduri europene, se mai spune in caietul de sarcini.

Viitorul sistem IT care va gestiona dosarele electronice de sanatate ale pacientilor va fi conectat la sistemul informatic unic integrat al CNAS, care administreaza fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

"Prin acest proiect se doreste trecerea la forma electronica a dosarului de sanatate al pacientului prin intermediul careia cetatenii Romaniei vor beneficia de un nivel mai ridicat al calitatilor serviciilor medicale", se mai spune in document.

Introducerea noului sistem IT va avea ca efect prezentarea intr-o maniera consolidata a tabloului clinic al pacientilor asigurati si furnizarea informatiilor necesare in adoptarea politicilor de sanatate in Romania.

In caietul de sarcini se mai spune ca CNAS si-a asumat responsabilitatea definirii si implementarii solutiilor informatice pentru cardul de sanatate (eCard), prescriptiei electronice (ePrescriptie) si dosarul electronic de sanatate al pacientului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri