Premierul Emil Boc a declarat, pe santierul autostrazii Arad-Timisoara, ca zona de vest beneficiaza de "cele mai importante investitii in infrastructura", el referindu-se la mai multe tronsoane de autostrada de pe Coridorul IV pan-european, care vor fi finalizate sau urmeaza sa fie incepute, informeaza Mediafax.
"Zona de vest beneficiaza de cele mai importante investitii in infrastructura, avand in vedere ca suntem pe Coridorul IV. Pe de o parte vorbim de Arad-Timisoara, vorbim de centura Aradului, vorbim de Timisoara-Lugoj, vorbim de Nadlac-Arad. Sunt lucrari importante de infrastructura si care sunt finantate in buna parte din resurse europene si noi ne asiguram ca aceste lucrari vor fi terminate conform graficelor", a declarat Emil Boc, in timpul unei vizite pe santierul autostrazii Arad-Timisoara.

La randul lor, reprezentantii CNADNR, care l-au insotit pe premier, au afirmat ca lucrarile pe tronsonul Arad-Nadlac vor incepe in luna septembrie, iar lucrarile pe primul tronson al autostrazii Timisoara-Lugoj, al carui proiect a fost aprobat marti, vor incepe la sfarsitul lunii august.

Reprezentantii consortiului care construieste autostrada Arad-Timisoara l-au informat pe premier ca stadiul de realizare a lucrarilor este de 74 la suta, iar pe aceasta autostrada se va putea circula cel tarziu in 15 decembrie, urmand ca finalizarea integrala a lucrarilor sa fie in trimestrul doi al anului viitor.

Intrebat de jurnalisti daca dupa realizarea acestor tronsoane de autostrada va fi introdusa o taxa, premierul a spus ca acest lucru va fi discutat in exercitiul financiar urmator.

"Din exercitiul financiar urmator discutam despre aceste taxe. Si multe autostrazi din Romania se vor face in parteneriat public-privat, care va insemna contributia prin taxa. De exemplu, probabil, Sibiu-Pitesti sau Comarnic-Brasov. Sunt lucrari care vor putea fi facute numai in parteneriat public-privat. Peste tot in lume autostrazile se fac si cu taxa, nu exista resurse financiare de la buget ca toate lucrarile de acest fel sa se faca pe bani publici", a spus Boc.

Intrebat care va fi cuantumul acestei taxe, Boc a spus ca acesta va fi stabilit "la momentul potrivit".

Totodata, Boc a afirmat ca centura de ocolire sud a Timisoarei se afla in stadiu de proiectare, iar realizarea acesteia va fi inclusa in exercitiul bugetar 2013-2020.

Lucrarile la autostrada Timisoara-Arad au inceput in vara anului 2009. Potrivit proiectului initial, lucrarile la autostrada ar fi trebuit sa inceapa in 26 ianuarie 2009 si sa se finalizeze in 26 ianuarie 2011.

Costul total al realizarii autostrazii Arad-Timisoara, neincluzand si centura de ocolire a Aradului, in lungime de 32,25 kilometri, este de 135,43 milione de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri