Aflati care sunt cele mai importante subiecte din presa de business de astazi.
Ziarul Financiar scrie despre evolutia burselor din lumea intreaga si despre criza datoriilor suverane.

“Investitorii duc aurul si francul la noi maxime. Sperantele investitorilor stau in sustinerea economiei SUA de catre Fed. Bursele au crescut ieri, dar tensiunea ramane la cote ridicate, ea fiind provocata de temerile investitorilor ca dificultatile cu care se confrunta SUA, cea mai mare economie a lumii, si Europa din cauza datoriilor prea mari ar putea duce la o recesiune mondiala”, scrie cotidianul de business.

Pana la finalul anului inflatia va ajunge pana la nivelul de 5,5%, potrivit Fin.ro. Analistii consultanti de publicatia economica spun ca temperarea ratei anuale a inflatiei in iunie a fost determinata de preturile volatile la alimente precum legume, fructe, oua si cresterilor la tutun si la combustibili. Luna iulie este prima din acest an in care inflatia anuala nu mai incorporeaza efectul majorarii TVA cu cinci puncte procentuale, de la 19% la 24%.

Moneda nationala nu va inregistra o depreciere semnificativa in perioada urmatoare in raport cu euro (desi de la inceputul lunii august cursul a urcat cu peste 4 bani), in conditiile in care evolutiile macroeconomice vor fi bune, iar banca centrala va sustine cursul, scrie DailyBusiness.

Potrivit Money.ro, compania de brokeraj Eastern Securities Brasov, detinuta de parlamentarul UDMR Attila Verestoy, a ajuns in 2010 in fruntea companiilor de brokeraj active pe Bursa de Valori Bucuresti. de pe pozitia 36 in urma cu doi ani.

Cu afaceri de peste 7,1 milioane de lei, firma lui Verestoy este societatea de brokeraj cu cea mai mare cifra de afaceri in 2010. Comparativ cu anul anterior, saltul este urias. Societatea a raportat in 2009 afaceri de numai 0,32 milioane de lei.

Adevarul scrie despre faptul ca oamenii de afaceri romani nu sunt se sperie de caderea burselor

"Fac parte dintre cei care mizeaza impotriva pietei asa ca, intr-o situatie ca cea de astazi, ma astept sa castig”, a afirma pentru publicatia generalista omul de afaceri Dinu Patriciu. Si Ilie Carabulea, actionar la Banca Comerciala Carpatica spera intr-un castig. "Normal ca o sa cumpar, dar nu m-am gandit la aceasta acum si nici nu am bani alocati pentru cumparare", afirma acesta.

In Capital puteti citi despre cum puteti ajunge pe pe lispta neagra a datornicilor pentru sume infime, de exemplu, pentru 3 bani.

Astfel, O femeie din Craiova, care a luat in 2007 un credit de nevoi personale in valoare de 10.000 de lei , a ajuns la Biroul de Credit pentru o restanta de 0,03 lei in ciuda faptului ca sistemul electronic nu permite, in mod normal, inregistrarea in baza de date a Biroului de Credit a unor restante mai mic de 10 lei.

Evenimentul Zilei a realizat un ghid pentru tinerii care vor sa devina fermieri.

“Un tanar care doreste sa demareze o afacere in agricultura ar trebui sa dispuna de o suma minima de 10.000 euro. "Banii i-ar putea recupera si in cateva luni, depinde de tipul de ferma pe care o construieste si de modul in care stie sa-si valorifice produsele", a declarat, pentru EVZ, Marcel Cucu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri