Consilierii locali din Zalau au aprobat un proiect de hotarare privind privatizarea SC Uzina Electrica SA Zalau, prin vanzarea la licitatie a 99,9 la suta din pachetul de actiuni detinut.
Primarul din Zalau, Radu Capilnasiu, a declarat, marti, in sedinta, ca a fost aprobata de catre Consiliul Local privatizarea SC Uzina Electrica SA Zalau, prin vanzarea a 99,9 la suta din pachetul de actiuni detinut de Primarie, prin licitatie, scrie Mediafax.

"Avand in vedere raportul de consultanta, raportul de evaluare si prevederile legislatiei in vigoare, consilierii locali ai Zalaului au aprobat astazi (marti - n.r.) privatizarea SC Uzina Electrica SA Zalau prin vanzarea a 3.957.697 de actiuni, reprezentand 99,9 la suta din pachetul de actiuni detinut, utilizand in acest sens metoda licitatiei cu oferta in plic", a declarat Radu Capilnasiu.

Potrivit proiectului de hotarare, pretul de pornire la vanzare este de 11,36 lei/actiune (echivalentul a 2,68 euro/actiune), asa cum a reiesit din raportul de evaluare intocmit in cazul Uzinei Electrice de SC CS Invest Consulting SRL.

Initial, in luna iulie, consilierii locali au aprobat un proiect de hotarare privind initierea procedurii de privatizare prin vanzarea intregului pachet de actiuni detinut de Primaria Zalau la SC Uzina Electrica SA Zalau.

Decizia de a privatiza Uzina Electrica prin vanzarea a doar 99,9 la suta din pachetul de actiuni a fost ca urmare a raportului de consultanta si a raportului de evaluare intocmite in acest caz.

In referatul aferent proiectului de hotarare din luna iulie se arata ca este nevoie ca Uzina Electrica sa fie privatizata dat fiind ca, incepand din aprilie 2012, nu va mai detine capacitatea de productie corespunzatoare necesitatilor de consum, singura alternativa fiind realizarea unui program de investitii.

Aceasta initiativa de privatizare nu este singura pe care alesii municipali au avut-o fata de SC Uzina Electrica, in perioada 2008-2009 administratia din Zalau mai avand o incercare in acest sens, insa pentru ca nu au existat oferte societatea nu a fost privatizata.

Ca urmare, in 2009 s-a initiat procedura de insolventa a Uzinei Electrice, in cadrul acestui proces fiind elaborat si aprobat de catre Adunarea Generala a Actionarilor si Adunarea creditorilor planul de reorganizare judiciara, cu termen final la 31 martie 2013. In prezent, planul respectiv este realizat la zi, fiind platite inclusiv datoriile catre creditori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri