Presedintele Traian Basescu a declarat ca doreste ca Guvernul sa ia masuri pentru ca pana la sfarsitul acestui an sa fie pregatite "cateva mii de locuri de munca", care sa poata fi ocupate in 2012, el mentionand ca anul viitor exista un risc major de revenire a recesiunii, potrivit Mediafax.
"Sentimentul meu este, chiar daca nimeni nu poate previziona, ca in 2012 exista un risc major de revenire a recesiunii. As vrea ca Guvernul sa compenseze riscul de recesiune prin crearea de locuri de munca. Sa ne faca cat mai putin dependenti de imprumuturile externe, care au devenit tot mai scumpe din cauza situatiei economice globale, nu din cauza Romaniei", a spus seful statului.

Conform acestuia, o varianta de creare de locuri de munca este redeschiderea minelor de suprafata. "De ce sa ne inglodam in datorii cu dobanzi mari daca avem posibilitatea sa cream locuri de munca aici? Nu numai prin utilizarea banilor europeni, pentru ca ei nu vor putea compensa nevoia de locuri de munca intr-o eventala intrare in receseiune, dar avem posibilitatea sa redeschidem mine de suprafata", a spus Traian Basescu.

El a mentionat ca Guvernul trebuie sa se ocupe de crearea, pana la finele anului, a catorva mii de locuri de munca, pentru compensarea dificultatilor economice din 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri