Oficiali ai Comisiei Europene (CE) au inceput investigatii la sediile a trei companii bulgare de furnizare, transport si depozitare de gaze naturale, in cadrul unei actiuni anti-trust de amploare in sectorul gazelor din zece state UE din Europa Centrala si de Est, transmite Reuters, citata de Mediafax.
Companiile de stat Bulgargaz si Bulgartransgaz si firma privata Overgas, detinuta in proportie de 50% de grupul rus Gazprom, au anuntat miercuri ca autoritatile UE efectueaza verificari la sediile lor.

CE a anuntat marti ca a inceput investigatii in mai multe state membre UE vizand companii implicate in furnizarea, transportul si depozitarea gazelor naturale.

Comisia vrea sa determine daca aceste companii au fost implicate in actiuni anticoncurentiale sau daca detin informatii privind astfel de practici.

"Echipe ale Comisiei Europene efectueaza verificari la mai multe companii energetice bulgare", se arata intr-un comunicat transmis de Overgas.

Directorul executiv al Bulgargaz, Dimitar Gogov, a declarat pentru Reuters ca societatea de stat coopereaza cu anchetatorii si nu are nimic de ascuns.

Necesarul de gaze naturale al Bulgariei este asigurat aproape in totalitate de importuri din Rusia, de la Gazprom.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri