In acest an, centralele electro-termice din Constanta, Galati, Bucuresti si Craiova ar putea trece la consiliile locale. Sistemele de distributie a agentului termic ar urma sa fie vindute la pachet cu o parte din centrale.
Toate centralele detinute de Termoelectrica ar putea trece la consiliile locale. In prezent, doar in Bucuresti, Galati, Craiova, Braila, Borzesti, Paroseni, Doicesti si Constanta sistemul de termoficare mai este alimentat cu energie termica produsa in centralele Termoelectrica. Pina iarna viitoare, centralele vor fi trecute in administrarea Consiliilor Locale. Singura problema ar putea fi in Bucuresti, unde sint sase centrale, spune Mircea Toader, secretar de stat in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. Potrivit acestuia, sistemele de distributie si difuzare a agentului termic ar putea fi privatizate, cu tot cu infrastructura sau doar ca servicii, insa autoritatile exclud privatizarea totala a centralelor.

Datorii de 44.000 de miliarde

La sfirsitul anului trecut, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a anuntat ca va fi realizat un plan de reorganizare judiciara a societatii, care a acumulat datorii de 44.000 de miliarde de lei vechi. Astfel, desi inregistreaza profit din exploatare si isi plateste datoriile curente, precum si o parte din cele istorice, Termoelectrica nu poate sa achite intr-un interval rezonabil de timp toate creantele detinute de stat sau alti furnizori. Mircea Toader considera ca datoriile imense pe care le au societatile trebuie sa fie preluate de Ministerul Finantelor si introduse in valoarea unitatilor.

S-a mai intimplat

Nu este primul transfer al unor termocentrale de la Termoelectrica la primarii. In mandatul trecut, ministrul Dan Ioan Popescu a decis transferul a 19 astfel de centrale, socotindu-se ca ele au un rol mai mare in producerea de caldura.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri