Presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy, si cel al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si-au exprimat luni intelegerea pentru miscarea "indignatilor", considerand ca sectorul financiar ar trebui sa aiba o participare mai mare la masurile anti-criza, transmite AFP, citat de Mediafax.
"Inteleg frustrarea indignatilor care este, intr-o mare masura, consecinta a ceea ce se intampla in sectorul financiar", a afirmat Barroso intr-o conferinta de presa.

Sute de mii de oameni au manifestat weekend-ul trecut, in numeroase tari, impotriva capitalismului excesiv.

"Nu avem nimic cu sectorul financiar, vrem sa ramana solid in Europa, dar, in acelasi timp, trebuie sa inteleaga ca trebuie respectat un minim de criterii etice", a spus Barroso, invitand sectorul financiar sa contribuie mai mult spre binele tuturor.

In aceeasi idee, presedintele UE a spus ca este "de inteles" ca masurile de austeritate intreprinse intr-un numar mare de tari nu sunt populare.

Van Rompuy a calificat drept legitime "ingrijorarea tinerilor privind locurile de munca".

El a aratat ca sunt necesare masuri care sa redistribuire echitabil eforturile.

"In aceasta privinta, sectorul financiar ar putea juca un rol important", a adaugat Van Rompuy, cu cateva zile inainte de un summit european la care in prim plan va fi asigurarea soliditatii sectorului financiar.

La summitul de duminica viitoare va fi discutata recapitalizarea bancilor, dar si asumarea de catre acestea a unor pierderi mai mari legate de detinerile de obligatiuni suverane ale Greciei, comparativ cu nivelul de 21% convenit in iulie, considerat acum insuficient.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri