Vedeti mai jos o selectie a celor mai importante articole din presa de business de astazi.
Cei mai bogati 500 de romani, care au o avere cumulata de peste 25 mld. euro, cu 11% mai putin (3 mld. euro) comparativ cu anul trecut, reprezinta aproape 21% din PIB-ul Romaniei, conform statisticilor topului Forbes Romania 500 miliardari editat de revista Forbes Romania, detinuta de trustul de presa Adevarul Holding, scrie Ziarul Financiar.

Cel mai bogat roman a fost Dinu Patriciu, averea sa fiind estimata la 2,1-2,2 mld. euro, in timp ce pe ultimul loc in clasament se afla fostul premier Calin Popescu-Tariceanu, cu investitiile din auto si imobiliare si o avere de 6-7 mil. euro.

La Bursa de Valori Bucuresti bate vantul. Tranzactii putine, o seceta investitionala ce poate fi comparata cu cea din toamna anului trecut si, poate mai mult decat atat, nicio speranta. Asteptata ca un adevarat colac de salvare, listarea Transelectrica, programata pentru aceasta luna, ar putea fi amanata pentru 2012, scrie Daily Business. De altfel, pana la finele anului, s-ar putea sa nu vedem nicio companie de stat pe Bursa, desi Guvernul a anuntat un plan ambitios de listari.

Money.ro scrie despre declaratiile de avere ale angajatilor ANOFM. Dupa ce Silviu Bian, seful ANOFM, a fost arestat pentru luare de mita, angajatii ANOFM sustin ca reusesc sa traiasca un an intreg fara sa cheltuie nimic din salariu. Exemplu: Maria Magdalena Popescu, consilier superior acolo, a economisit 55.000 lei in 2009, dintr-un venit de 59.000 lei.

Pe de alta parte, Capital scrie despre indexarea pensiilor si recuperarea salariala pe care ar putea sa o primeasca bugetarii anul 2012. Decizia despre aceste doua lucruri va fi luata in functie de spatiul fiscal pe care il vom avea, impactul bugetar al acestor masuri depasind cinci miliarde lei, a declarat ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, dupa intalnirea cu membrii Comisiei pentru buget, finante din Senat.

„In Guvern exista dorinta de a recupera partea ramasa referitor la salarii si actualizarea pensiilor, dar noi trebuie sa vedem care este spatiul fiscal pentru a lua aceasta decizie”, a spus Ialomitianu.

Consumatorii din Romania, Portugalia si Marea Britanie, europenii cu cel mai scazut apetit pentru cumparaturi din cauza majorarii impozitelor si taxelor si incetinirii cresterii economice in Uniunea Europeana, scrie Financiarul care citeaza studiul "GfK Climatul de consum Europa"

Bursa scrie ca unii investitori acuza "Erste Group" ca nu respecta prevederile contractelor de furnizare de lichiditate pentru certificatele turbo (n.r. instrumente derivate tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, care au ca active suport indici, actiuni, marfuri).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri