Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, vineri, la Suceava, ca in bugetul din 2012 vrea ca resursele financiare sa fie alocate pentru cofinantarea proiectelor cu fonduri europene in derulare si cele cu credite de la Banca Europeana de Investitii, ea anuntand ca rovinieta nu se va scumpi.
"Noi am cerut ca si anul acesta majoritatea resurselor financiare sa fie concentrate pe cofinantarea proiectelor de la Uniunea Europeana si pe cele finantate din credite de la Banca Europeana de Investitii", a spus Boagiu intr-o conferinta de presa, citata de Mediafax.

Ea a aratat ca sunt, in prezent, in executie, in Romania, circa 2.500 de kilometri de drumuri nationale, iar valoarea totala estimativa este de doua miliarde de euro, credite de la BEI, din care 50 la suta reprezinta credit, iar restul este contributie de la bugetul de stat.

Ea a aratat ca in Moldova nu exista culoare de autostrada, dar ca prin deblocarea creditului de la BEI se fac modernizari de drumuri si in aceasta zona a Romaniei.

Ministrul Transporturilor a mai spus ca, in ceea ce priveste constructia de autostrazi, in aceasta perioada, ca urmare a finantarii existente, MTI se concentreaza pe coridorul IV pan-european, dar este preocupat si de un culoar nord-sud.

"Avem in pregatire un coridor de la nord la sud. Am discutat despre el. Tinta cea mai importanta este de a identifica si finantarea", a spus Boagiu, adaugand ca autostrazile sunt scumpe.

Anca Boagiu a afirmat ca nu s-a propus cresterea costului rovinietei, mentionand ca aceasta reprezinta o sursa importanta de venituri pentru CNADNR.

"Nu ne-am propus o crestere a rovinietei", a spus ministrul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri