Romania a atras in primele opt luni din an investitii straine directe de 1,13 miliarde euro, de cinci ori mai mult decat Bulgaria, demontand astfel mitul ca vecinii de la sud de Dunare ar deveni mai atractivi in ochii investitorilor straini, sustine Andreea Vass, consilierul primului ministru al Romaniei.
Bulgaria a atras in perioada similara din acest an 225,6 milioane euro.

Vass remarca ca si in 2010 Romania a intrecut Bulgaria in prinvinta ISD-urilor, cu 2,2 miliarde euro atrase, fata de 1,78 miliarde euro in contul Bulgariei.

"Intensitatea stocului de investitii straine raportate la PIB este mai mica in Romania (43,1% din PIB), decat in Bulgaria (100,5% din PIB), in anul 2010, ceea ce releva un potential al Romaniei extrem de ridicat pentru atragerea ISD in viitorul apropiat", considera Andreea Vass.

La sfarsitul anului trecut, soldul investitiilor straine directe se ridica la 52,6 miliarde euro in Romania, cu mult peste nivelul de 36,2 miliarde euro inregistrat in Bulgaria.

1. Credeti ca Romania este mai atractiva decat Bulgaria in ochii investitorilor straini?

2. Ce tendinta credeti ca vor urma investitiile straine directe?



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri