Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au inaugurat la Lancram, judetul Alba, santierul de constructie a lotului 2 al autostrazii Orastie - Sibiu, investitie care se ridica la aproximativ 90 de milioane de euro fara TVA, scrie Mediafax.
Premierul Emil Boc (foto) si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au venit la Lancram cu elicopterul, evitand sa treaca prin municipiul Sebes, localitatea in care se intalnesc DN 1 si DN 7 si care este considerata printre cele mai aglomerate din Romania.

Cei doi oficiali au fost asteptati pe santierul deschis in zona Sebesului pentru constructia lotului 2 al autostrazii Orastie - Sibiu de lideri democrat-liberali, primari si sefi de institutii ai PDL din Alba, printre care presedintele PDL Alba, Mircea Hava, primarul din Sebes, Mugurel Sarbu, si senatorul democrat-liberal de Alba Nicolae Dobra.

Boc a declarat, dupa ce a inspectat stadiul de inceput al lucrarilor, ca in Romania vor fi, pana la sfarsitul acestui an, 122 de kilometri de autostrada pe care se va putea circula.

"Cati kilometri a facut guvernarea in 2004 - 2008? Cinci kilometri de autostrada. Cati kilometri de autostrada sunt astazi pe care se circula? Pe 90 de kilometri. Vor mai fi gata inca 32 - Arad - Timisoara. Deci vom avea pana la sfarsitul anului 122 de kilometri de autostrada pe care se circula. Asta inseamna ca s-au investit bani corect in infrastructura si locuri de munca", a spus Boc.

Lotul 2 al autostrazii Orastie - Sibiu traverseaza judetul Alba, avand o lungime de 19,75 de kilometri.

Lucrarea este contractata in asociere de companiile de constructii Straco Grup si Studio Corona SRL Civil Engineering si are ca termen de executie luna aprilie a anului 2013.

Lotul 2 al autostrazii Orastie - Sibiu porneste de la kilometrul 24+110, la nodul rutier Sebes Vest, si se intersecteaza cu Drumul Judetean 106 K dupa care se inscrie in spatiul dintre linia de cale ferata 210 Sibiu - Vintu de Jos si DN 1/ DN 7, cu finalul la intersectia cu Drumul Judetean 106 I, langa Cunta, din judetul Alba, de unde incepe lotul 3 al autostrazii. Tronsonul cuprinde trei noduri rutiere: nodul rutier Lancram, la kilometrul 27+075, nodul rutier Sebes Est, la kilometrul 32+650, si nodul rutier Cunta, la kilometrul 43+855.

Contractul de proiectare si executie al acestui tronson se ridica la 377.780.208,81 lei (fara TVA), respectiv aproximativ 90 de milioane de euro.

In septembrie, Comisia Europeana (CE) a aprobat finantarea nemarbursabila din fonduri europene pentru constructia autostrazilor Nadlac-Arad si Orastie-Sibiu, proiecte de 850,7 milioane euro si o lungime totala de 121,8 kilometri.

Constructia autostrazii Orastie-Sibiu, in lungime de 82,07 kilometri, va costa 610,45 de milioane de euro, din care 510,15 milioane de euro reprezinta fonduri nerambursabile de la UE. Proiectul prevede constructia a noua poduri, trei viaducte, 25 de pasaje, opt noduri rutiere, a doua centre de intretinere si a patru zone de servicii, termenul de finalizare fiind 2013.

In 21 octombrie, premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au inaugurat lucrarile la autostrada Sibiu - Orastie in judetul Sibiu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri