Comisia Europeana (CE) a aprobat finantarea nerambursabila pentru constructia autostrazii Lugoj-Deva, pe sectiunea Lugoj-Dumbrava, cu o lungime de 27,4 km, proiect de 205,9 milioane euro castigat de consortiul italian Tirrena Scavi-Societa Italiana per Condotte d’Acqua-Cossi Construzioni.
Din costul total proiectului, contributia din fonduri europene este de 177,4 milioane euro, diferenta de 79,2 milioane euro fiind achitata de la bugetul de stat, scrie Mediafax.

Consortiul a finalizat proiectarea proiectelor urmand sa lanseze lucrarile de constructie pana la finele lunii.

"Aceasta autostrada va fi parte a autostrazii care va lega orasele Lugoj si Deva. Proiectul prevede constructia a 11,43 km drum de legatura, cinci poduri, a unui viaduct, 17 pasaje, patru noduri rutiere, a unui centru de intretinere si a unei zone de parcare si servicii", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Potrivit institutiei, prin constructia autostrazii Lugoj-Dumbrava timpul mediu de calatorie va fi redus la 20 de minute, iar rata accidentelor cu 62,3%.

Finantarea pentru tronsonul Lugoj-Dumbrava este cea de-a treia aprobata de Comisia Europeana in acest an, dupa cele din septembrie pentru constructia autostrazilor Nadlac-Arad si Orastie-Sibiu (724 milioane euro).

Autostrada Lugoj-Deva face parte din Coridorul IV care incepe in Germania, la Nurenberg, si se continua pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. In Romania, traseul trece prin Nadlac, Arad, Deva, Orastie, Sibiu, Bucuresti, Fetesti si Constanta, ruta continuand pana la Istanbul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri