Pe piata unde se tranzactioneaza raportul euro-leu, preturile au avut saptamina trecuta o singura directie: in jos. Brokerii insa cred ca BNR nu va lasa euro sa scada sub pragul psihologic de 3,5 lei no
Saptamina trecuta, lichiditatea din piata la termen de la Sibiu s-a mentinut la cote inalte. Au fost tranzactionate 81.450 de contracte futures si optiuni, iar numarul pozitiilor deschise a depasit pragul de 155.000.

Politica dobinzilor inalte la care recurge BNR pentru limitarea inflatiei va atrage multi bani de afara, implicit va provoca aprecierea leului, a specificat un broker.

Cu toate acestea, pentru iunie se observa mentinerea unor cotatii mai inalte. Fenomenul este explicat prin starea expectativa a investitorilor care mizeaza pe eventualele interventii ale bancii centrale. Aceste posibile interventii vor avea drept scop frinarea cresterii deficitului comercial, a explicat brokerul.

Pentru luna martie, tranzactiile au fost realizate la inceputul saptaminii la 3,5530-3,5550 lei noi, pentru ca joi euro sa coboare la 3,5285 lei. Sedinta de vineri a adus un pret minim de 3,52 lei. Preturile pe iunie s-au mentinut de luni pina miercuri la 3,55-3,56 lei, pentru ca vineri ele sa coboare la 3,53 lei.

Pretul de cotare al raportului dolar/leu cu scadenta la sfirsitul lunii viitoare a fluctuat intre 2,93 si 2,96 lei.

Paritatea euro-dolar nu a cunoscut fluctuatii mari, investitorii de la Sibiu asteptind conturarea unui trend mai clar. Pentru finele lunii viitoare, preturile au evoluat in culoarul 1,1890-1,1950 dolari, iar pentru iunie, intre 1,1950 si 1,199 dolari.

Leul se intareste

Moneda nationala isi continua trendul ascendent in raport cu euro, cotatiile de vineri aratind o apreciere de 1-1,5 bani fata de joi, intr-o piata interbancara cu volume de transfer inferioare sedintei precedente. La deschiderea zilei de vineri, ordinele au fost plasate in intervalul 3,5189-3,5230 lei pentru un euro, usor peste inchiderea sedintei de joi, desi tranzactiile au fost putine la aceste cotatii.

Piata s-a indreptat repede spre 3,5130-3,5180 lei pentru un euro, pentru ca, in jurul orei 13.00, moneda europeana sa coboare la un minimum de 3,5050-3,5100 lei.

Banca Nationala a anuntat un curs de referinta de 3,5085 lei pentru euro, cu 1,7 bani sub cel publicat joi. Moneda americana a scazut de la 2,9700 lei la 2,9530 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri