Compania de stat Romgaz Medias a incheiat in acest an peste 1.300 de contracte de achizitii publice, in valoare de 576,5 milioane lei, potrivit Mediafax.
Circa jumatate din suma totala - 277 milioane lei - vizeaza contracte de lucrari, potrivit datelor producatorului de gaze naturale.

Principalele proiecte sunt lucrari pregatitoare si de foraj la sonda 180 Ludus, achizitia si punerea in functiune a instalatiilor si echipamentelor pentru comprimarea in camp a gazelor din structurile Bogata, Sangeorgiu de Padure, Bordosiu, Ludus, Ernei, dar si lucrari la rezervorul instalatiei de evacuare/colectare Bazna.

"Cea mai mare valoare, in anul 2011, o are contractul de lucrari 72/17 august, avand ca obiect «Modernizare statie de compresoare Urziceni M02», valoare de 109.998.899 lei, atribuit prin licitatie deschisa de catre Sucursala Ploiesti, castigator SC Inspet SRL", au declarat corespondentului Mediafax reprezentantii Romgaz.

Potrivit acestora, compania a incheiat, de la inceputul anului, multe contracte de servicii, in valoare totala de 207,5 milioane lei. Contractele au fost incheiate in principal pentru servicii de modernizare, mentenanta, verificari si alte operatiuni specifice activitatii de foraj si extractie.

De la inceputul anului au fost depuse 33 de contestatii pentru toate procedurile de atribuire, din care 23 de contestatii pentru procedura de licitatie deschisa. In doua cazuri contestatiile au dus la modificarea castigatorilor licitatiilor, insa licitatiile respective au avut valori reduse, de pana la 180.000 lei.

Unele licitatii inregistreaza intarzieri determinate de contestatii, exemple fiind cele pentru Arhiva Romgaz sau contractarea serviciilor de paza.

Reprezentantii companiei au precizat ca anul trecut Romgaz a incheiat 1.700 de contracte, cu o valoare totala de 717,68 milioane lei.

Compania este controlata de stat, prin Ministerul Economiei. Guvernul s-a angajat fata de Fondul Monetar International sa vanda la bursa 15% din actiunile companiei si asteapta pana la 29 decembrie oferte de la brokerii care doresc sa intermedieze listarea producatorului de gaze.

Romgaz a inregistrat in primele opt luni un profit net de 677,7 milioane lei (156,7 milioane euro), mai mare decat nivelul bugetat pentru intregul an si de 2,3 ori peste castigul din perioada similara a anului trecut. Cifra de afaceri raportata pentru primele opt luni a fost de 2,57 miliarde lei (594,75 milioane euro), cu 10,9% mai mare comparativ cu nivelul din perioada similara a anului trecut, ca urmare a livrarii unei cantitati mai mari de gaze importate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri